• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi je trebalo čudo i napravila ga je! Sada joj to ne treba, već "samo" da padne Bode Glimt

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjećanje na jedan od najbitnijih Zvezdinih mečeva u novijoj istoriji, protiv Krasnodara, sigurno će biti i motivacija crveno-bijelima za ono što ih čeka u srijedu od 21 čas.

 crvena zvezda krasnodar sjecanje Izvor: Ivica Veselinov/ATA images

Kako godine budu prolazile, Crvena zvezda sa sve više pažnje gaji sjećanje na svoj meč protiv Krasnodara u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2017. godine. Bilo je to ljeto nakon bolnog neuspjeha u šampionskoj trci sa Partizanom, tada aktuelnim osvajačem "duple krune" i bio je to period velikih problema u svlačionici "Marakane". Vladan Milojević došao je da postavi temelje Zvezde koja je sa njim dva puta igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, okupio je ekipu sa srpskom osnovom i sa strancima koji su napravili razliku neophodno da se napravi iskorak.

Suprotno svemu viđenom prethodnih godina i decenijama još od devedesetih, suprotno očekivanjima i suprotno logici, jer je Krasnodar prema brojnim parametrima tada bio bolji, Zvezda je izdržala i pred punim tribinama ušla u grupnu fazu. Bio je to jedan od najvažnijih koraka novog evropskog uspona crveno-bijelih.

Poslije teškog meča u Rusiji i poraza 2:3, koji je izgledao sjajno s obzirom na igru i šanse domaćina (i neopravdano poništen gol tada igrača Krasnodara Mihaila Ristića), Zvezda je na svom stadionu i tada jurila minus, kao što će i ove srijede od 21 čas tražiti preokret protiv Bode Glimta, za ulazak u Ligu šampiona.

Nemanja Radonjić donio je tog 24. avgusta 2017. Zvezdi vođstvo udarcem o prečku, a sve je eksplodiralo kada je Gelor Kanga u 46. pogodio sa više od 25 metara, kako je malo ko pogodio u tako bitnom meču. Branila je Zvezda do kraja tu prednost, navijači su drhtali, ali je golman Milan Borjan sa saigračima iz odbrane izdržao i ispisao klupsku istoriju. Bilo je i prije i poslije te večeri velikih pobjeda u Ljutice Bogdana, ali je malo koja bila značajnija od nje za noviju klupsku istoriju.

  • ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Frimpong, Rodić (od 50. Gobeljić) - Donald - Kanga, Srnić, Milić (od 70. Račić) - Radonjić (od 78. Pešić) i Boaći.
  • Na klupi ostali: Kahriman, Milijaš, Adžić i Babić.
  • KRASNODAR: Sinitsin - Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez - Kabore (od 46. Žigulev), Mamaev (od 60. Perejra), Gazinski - Kleson, Vanderson i Smolov (od 65. Ivan).
  • Na klupi ostali: Safonov, Gritsaenko, Šiškin i Sulejmanov.

Mnogi su smatrali da je Zvezda tada napravila čudo, koje joj ove srijede neće biti potrebno, jer je Zvezda značajno odmakla od te iz 2017, a Bode Glimt nije ni veliki favorit, ni tim koji je projektovan da uradi nešto više od crveno-bijelih u Evropi.

Sa druge strane, ista ili bar slična energija biće neophodna timu Vladana Milojevića da pritisne Skandinavce i da im pokaže kakvu prednost domaćeg terena pruža "Marakana", kakva ni izbliza ne postoji na njihovom stadionu. 

Pogledajte

02:20
Vladan Milojević na početku priprema Crvene zvezde
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ciganin sam al najlepsi

Zvezda pobedjuje 5.ili 6 nula ti norvezani kad izadju pred DELIJE ima da im drhte kolenice eke bre

Hmm

@ciganin sam al najlepsi Budi realan, nece biti velika razlika. Vjerovatno 2:0 ili 3:1, ako nesto ne krene naopako. Ni sami norveski mediji ne vjeruju u prolaz

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC