• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumunski mediji tvrde: Univerzitatea spremna da plati 900.000 evra za Jovu Lukića!

Autor Dragan Šutvić

Trenutno drugoplasirani tim rumunske elite spreman da "razbije kasicu" kako bi u svoj tabor doveo napadača Borca.

 jovo lukić Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na spisku se nalazi 29 igrača, a među njima nije napadač Jovo Lukić, dosadašnja prva opcija u ofanzivnoj liniji tima iz Platonove ulice.

Lukić je nastupio na svih osam dosadašnjih evropskih utakmica u ovoj sezoni, ali se prema posljednjim informacijama nalazi na korak od transfera u Rumuniju, odnosno u tabor tamošnjeg superligaša Univerzitatee iz Krajove.

Kako je MONDO već pisao, klubovi su praktično dogovorili sve detalje transfera, koji navodno "koči" Lukićev menadžer koji bi htio da Lukić odradi sezonu do kraja u Borcu i potom napusti crveno-plave kao slobodan igrač.

Rumunski mediji ovog petka, tri dana prije isteka prelaznog roka u ovoj državi, pišu i o visini obeštećenja koje bi aktuelnom šampionu BiH pripalo u slučaju da Lukić do ponedjeljka stigne u Rumuniju.

Tako je, prema navodima portala fanatik.ro, klub koji je trenutno drugoplasirani u elitnom rumunskom šampionatu spreman da plati 900.000 evra kako bi ofanzivac rođen u Šapcu 1998. godine stigao kod njih!

Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

"Jovo Lukić potiče iz fudbalske porodice i krenuo je stopama svog oca Mitra Lukića, koji je 1988. godine dočekao prelazak u Trabzonzor. Jovo ima odlične fizičke predispozicije i mogao bi da bude 'toranj' u napadu, sa 193 centimetra", piše takođe ovaj rumunski portal, podsjetivši da je Lukić upisao i jedan nastup za reprezentaciju BiH.

Dogodilo se to 2021. godine, kada je odigrao 84 minuta u porazu od SAD (1:0) u prijateljskoj utakmici. Nakon toga, više nije bio pozivan u državni tim.

Ukoliko bi stigao u Univerzitateu, Lukić bi dijelio svlačionicu sa još jednim napadačem iz BiH Elvirom Koljićem, sa kojim je kratko, u ljeto 2018. godine, dijelio svlačionicu dok je bio član Krupe.

Na to je podsjetio portal prosport.ro, naglasivši da je Koljić tada bio prvi izbor tima iz kanjona Vrbasa, odnosno da je Lukić bio adut sa klupe.

U Borac je Lukić stigao u ljeto 2020. godine, nakon što je prethodno bio dobojske Sloge Meridian, Krupe i Zvijezde iz Gradačca.

Za crveno-plave je odigrao 108 mečeva u Premijer ligi BiH, postigavši 32 gola, po čemu se na drugom mjestu klupske vječne liste izjednačio sa Jocom Stokićem.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj' Borac

Dobar momak, dobar igrac, dosta toga radio po terenu i veoma zasluzan za ovaj ulazak u LK. Jovo brate i ja sam te cesto napusavao sa tribina kao i mnogi, nekad zasluzeno nekad ne ali hvala. Kako god okrenes, dvije titule, kapitenska traka, ulazak u evropu... Dobar si momak, kulturan, svu srecu ti zele svi navijaci Borca

lesinar

na koga cemo galamiti, ako Jovo ode?

Spam

@lesinar Spremi se Čava

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC