• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac zvanično predstavio nova pojačanja! Žižović govorio o planovima, pridošlice zadovoljne prvim utiscima

Autor Haris Krhalić

Održana je konferencija za medije na kojoj je Borac predstavio nova pojačanja. Medijima su se obratili sportski direktor Oliver Jandrić, trener Mladen Žižović te novi fudbaleri u crveno-plavom dresu. Bilo je govora i o transferu Jove Lukića.

 Borac pojačanja Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Nakon što je FK Borac obezbijedio nastup u Konferencijskoj ligi, čelni ljudi kluba odlučili su da je vrijeme za dodatna pojačanja. U posljednjih nekoliko dana pet fudbaler potpisalo je za banjalučki klub.

Crveno-plavi dres zadužili su štoper Niko Datković, vezni fudbaleri Sandi Ogrinec i Boban Nikolov te napadači Đorđe Despotović i Gregor Bajde.

Danas je na Gradskom stadionu održana promocija ovih pojačanja, a medijima su se obratili sportski direktor Oliver Jandrić, trener Mladen Žižović te novi fudbaleri Borca.

Jandrić je u uvodnom izlaganju poručio kako je klub smatrao da broj igrača kojim je Borac raspolagao nije dovoljan zbog čega su angažovali ova pojačanja, kojima je poželio sreću u novom klubu.

Izvor: Mondo/Haris Krhalić

„Smatrali smo da broj igrača sa kojima trenutno raspolažemo nije dovoljan za ono što nas očekuje u narednom periodu. U periodu do 19. decembra očekuje na 24-25 utakmica i siguran sam da će naši novih igrači svojim znanjem i kvalitetom pomoći da naša ekipa prođe najbolje moguće. Želim im sreću i što bržu adaptaciju, a mi ćemo svi da im pomognemo“, rekao je Jandrić.

Transfer Jove Lukića

Jandrić je otkrio da je transfer u Univerzitateu iz Krajove pred samom realizacijom, a Lukić je otišao na ljekarske preglede u Rumuniju. Takođe, Jandrić je potvrdio pisanja rumunskih medija da će Borac od ovog transfera prihodovati 900 hiljada evra.

 Trener Mladen Žižović poručio je Borac nastoji da dovodi fudbalere sa karakterom i kvalitetom.

„Ovi momci koji su došli bi trebali da budu jedan plus za našu svlačionicu. Generalno mi gledamo malo drugačije nego ostali klubovi. Pokušavamo da dovedemo igrače sa karakterom i kvalitetom, nadam se da smo i ovaj put 'pogodili'. Transferi koje smo radili ovog ljeta su se pokazali dobrim i tačnim“, rekao je Žižović pa dodao:

„Prije svega želim da im poželim dobrodošlicu i da budu prije svega zdravi. Smatram da svojim znanjem i kvalitetom mogu pomoći, naravno ako su spremni, a pokazali su zavidnu formu prethodnih dana. Naravno potrebno je vrijeme za adaptaciju, za neke stvari koje nisu radili u prethodnom periodu. Nadam se da će se to sve brzo uklopiti i da će oni svojim kvalitetom što prije ući u svlačionicu kako bi svi mi imali koristi. Sigurno da nas čeka veliki broj utakmica, zahtjevno takmičenje na tri fronta, ali to smo htjeli i zato smo svi tu. Period koji je iza nas smo radili veoma kvalitetno, neću reći blizu fenomenalnog nivoa jer smo imali priliku i za grupnu fazu Lige Evrope, ali sve je ostalo bilo sjajno“.

Šef stručnog štaba banjalučkog tima rekao je kako će u ovom mjesecu fokus biti na domaćem prvenstvu.

„Ovaj mjesec smo fokusirani na domaće prvenstvo, očekuje nas derbi sa Zrinjskim. Siguran sam da će nam ta utakmici podići samopouzdanje i da ćemo nastaviti u ritmu. Nadati se da ćemo ovaj prethodni period pretočiti u još bolji i kvalitetniji. Ovu pauzu nismo htjeli za mini pripreme, smatrajući da smo bili dovoljno angažovani u prethodnom periodu. Vrlo vjerovatno da ćemo u utorak odigrati utakmicu Kupa RS protiv BSK-a. S tim ćemo zaokružiti ovaj mini ciklus od 3-4 treninga, a od srijede fokus je na Zrinjski“, zaključio je Žižović.

Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Štoper Niko Datković na predstavljanu je poručio kako su prvi dojmovi odlični.

Prvi dojmovi su odlični, došao sam tu da pomognem ekipi i klubu te da ostvarimo ciljeve. Svjestan sam veličine kluba i koliko je napredovao posljednjih godina i nadam se da ćemo ostvariti sve što smo zacrtali, ja sam tu da pomognem“, poručio je Datković.

Sandi Ogrinec je jedva dočekao da počne trenirati, a sada nestrpljivo čeka utakmice.

„Ja sam ovdje već pet dana i jedva sam dočekao da počnem sa treninzima i da upoznam ekipu. Jedva čekam utakmice kojih ima mnogo, na tri fronta tako da sretan sam što sam ovdje i daću sve od sebe“, poručio je Ogrinec.

Gregor Bajde brzo se dogovorio sa klubom, a u Banjaluku stiže u dobroj formi s obzirom da je kopletne pripreme odradio u Celju.

„Sretan sam što sam ovdje, brzo smo se dogovorili. Dobro je da sam odradio pripreme u Celju tako da sam bez kluba bio nekih 14 dana. Mislim da sam u dobrom fizičkom stanju i sada je na meni da ostvarimo ciljeve, postanemo prvaci, osvojim Kup i odigramo što bolje evropske utakmice. Najbitnije je da svi ostanemo zdravi“, poručuje Bajde.

Đorđe Despotović stigao je u Banjaluku i projektovan je kao prvi napadač crveno-plavih, a otkrio je kako su pregovori između njega i Borca trajali dugo.

„Dugo smo pregovarali, prvi kontakt je ostvaren prije mjesec dana i to je trajalo do posljednjeg dana roka za registraciju igrača za Konferencijsku ligu. Drago mi je da sam ovdje daću sve od sebe, prvo da pokažem sebe u najboljem svjetlu te da klub ostvari svoje ciljeve“, rekao je Despotović koji je otkrio kako je pratio Borčev put kroz kvalifikacije za evropska takmičenja.

„Pratio sam sve od prvog kola kvalifikacija, sve utakmice. Ne znam koliko će mi trebati da budem na potrebnom nivou, to će trener odlučiti. Trenirao sam individualno, ali nešto drugo je trenirati sa ekipom. Dovoljno sam iskusan da znam i sam koliko ću se spremati, ali neću ništa da prognoziram. Trener i Uprava kada odluče ja sam spreman.“

Boban Nikolov zadovoljan je uslovima u klubu, a kako kaže u svlačionici ga je dočekala jedna porodica.

„Tu sam par treninga i stvarno sa zadovoljan svime. Klub je profesionalan i zatekao sam jednu porodicu u svlačionici, što je mnogo bitan detalj. Nadam se da ću se uklopiti brzo jer su momci jako dobri. Neće biti lako, ali nam je najbitnije da budemo zdravi te se nadam da ćemo da pomognemo“, zaključio je Nikolov.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

TAKO SE TO RADI

Sad poboljšati rad u mlađim kategorijama, dovoditi U19 i U21 reprezentativce zemalja iz regiona i Južne Amerike.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC