• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Zukanovićev slučaj je ljudska tragedija

Autor mondo.ba

Ivica Osim u razgovoru za agenciju Patria istakao da mu je žao Ervina Zukanovića, koji zbog birokratije neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Posljednji selektor SFR Jugoslavije i jedno od najpoznatijih fudbalskih imena u BiH Ivica Osim istakao je da ne treba kriviti Zukanovića, koji je optužio Fudbalski savez BiH za nedobijanje američke vize, nakon čega ga je selektor Safet Sušić precrtao sa spiska putnika na Mundijal.

"To je normalna rekcija od jednog ljutog momka koji je karakter. I dobro je da ima karakter. Dečka je to sigurno zabolilo dobro. Treba ga shvatiti. On čitav život igra da bi došao dovde, i kada je došao do vode, neko mu se ne da napiti. I sve zbog neke birokratije", rekao je za agenciju Patria legendarni Švabo.

Osimu je žao što Zukanović neće vidjeti Brazil, s obzirom da se radi o polivalentnom igraču, koji bi mogao pokriti nekoliko pozicija.

"Ovo što se njemu desilo sigurno je tragedija, ljudska. Neka se pitaju brate svi kako bi se oni ponašali da su to doživjeli što je doživio Zukanović", naglasio je Osim.

On je prokomentarisao i pobjedu "zmajeva" nad Obalom Slonovače (2:1).

"Džeko i ovaj mali Višća su odlično igrali. Na početku utakmice smo napali, daleko, kod njihovog gola. Oni se nisu snašli, to je Pape dobro ocijenio i nismo im dali da se razvije njihova igra. Mogli smo i dati još koji gol. Igrali su ispravno, onako kao bi trebali uvijek da igraju. Vrlo dobra utakmica. Najbolje će doći igračima, ali i navijačima, da vide da sve ovo nije džaba. Sve je ovo dobro za dobru atmosferu", zadovoljan je Osim partijom reprezentativaca BiH u Sent Luisu.

Reprezentativci BiH doputovali su u Čikago, gdje će u noći između utorka i srijede odigrati drugu prijateljsku utakmicu na američkoj turneji. Rival "zmajevima" biće selekcija Meksika, još jedan od učesnika na predstojećem prvenstvu svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC