• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivunović: Borac i Sarajevo u srcu

Autor mondo.ba

Iskusni defanzivac, dosadašnji fudbaler Sarajeva Vule Trivunović i zvanično završio fudbalsku karijeru.

Trivunović je posljednji meč u bordo dresu odigrao 23. maja, kada je Sarajevo u revanš meču Kupa BiH slavilo na "Koševu" protiv Čelika 3:1.

Tako je iskusni štoper na najbolji mogući način završio bogatu karijeru - sa peharom u ruci.

"Po povratku iz inostranstva, iz Kazastana, jednostavno sam sebi rekao da neću više ostavljati porodicu. Već tada sam odlučio, da ću igrati još dvije sezone i ispalo je tako, da sam igrao za Borac i Sarajevo, klubove koje najviše volim, klubove koji su mi u srcu. Kada mi se dijete rodilo, otišao sam u Poljsku, a nakon toga u Kazastan i ne želim više biti udaljen od svog djeteta. Utakmica protiv Čelika, bila je posljednja za mene", počeo je Trivunović razgovor za zvaničnu stranicu FK Sarajeva.

Osim Sarajeva i Borca, Trivunović je nastupao za beogradski Obilić, njemački Vaker Burghauzen, ruski Himki, poljsku Krakoviju, te Zetisu iz Kazahstana.

Ipak, karijeru je okončao u Bosni i Hercegovini, igrajući za sarajevskog premijerligaša.

"Posljednja utakmica protiv Čelika će mi ostati u najboljem i najdužem sjećanju. Još uvijek sam pod utiscima. Utakmici su prisustvovali moja žena i brat, što je za mene bilo zaista emotivno. Mnogo sam sretan, jer sam uspio dati svoj doprinos u osvajajnju trofeja Fudbalskog kluba Sarajevo, trofeja, kojeg su svi simpatizeri kluba dugo čekali. Lijepo je bilo završiti igračku karijeru na onakav način", srećan odlazi Trivunović.

Vule se prisjetio najradosnijih momenata u bordo dresu.

"Bilo je još mnogo lijepih trenutaka, kojih ću se rado sjećati iz perioda dok sam nosio dres Fudbalskog kluba Sarajevo. Jedan od tih će svakako biti onaj, kada smo u mojoj prvoj epizodi u Sarajevu, odigrali sjajnu utakmicu protiv Rapida iz Beča, kojeg smo dobili. Ne mogu nikako zaboraviti ni gol, kojeg sam postigao na utakmici protiv Željezničara, u Kupu, kada smo pobijedili rezultatom 3:2."

Trivunović je na kraju poželio sreću svom nekadašnjem klubu.

"Fudbalskom klubu Sarajevo čitavim srcem želim mnogo uspjeha i sreće u narednim godinama. Rukovodstvo kluba je napravilo nevjerovatan posao uspostavljanjem saradnje sa gospodinom Vinsentom Tanom, čime su još jednom pokazali da je Sarajevo smjernica za druge klubove u državi. Sarajevo je napravilo ogroman iskorak i godinama je klub ispred ostatka lige, kada je stabilizacija i vođenje kluba u pitanju. Navijačima preporučujem da budu strpljivi i da nastave pomagati ovim sjajnim momcima na terenu. Upravo zbog mojih posljednjih riječi, svi će imati veliki imperativ protiv Sarajeva i samo uz zajedništvo igrača, struke, navijača i rukovodstva kluba, Sarajevo će i dalje osvajati trofeje, a ja ću uvijek među prvima čestitati", rekao je Trivunović, a prenosi sajt FK Sarajevo.

Vule Trivunović u dresu Sarajeva postigao je pet pogodaka na 82 meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC