• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape i Džeko ne govore!?

Autor mondo.ba

Bivši, a možda i budući selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić je navodno u zavadi sa prvom zvijezdom "zmajeva" Edinom Džekom!

Sarajevski "Dnevni avaz" objavio je u četvrtak priču pod naslovom "Sukobom Sušića i Džeke u poluvremenu utakmice protiv SAD-a na 'Koševu' počeli su problemi u reprezentaciji" u kojoj je između ostalog navedeno da napadač Mančester sitija i popularni Pape više uopšte ne govore.

Kako se navodi, jedan od ključnih razloga za neuspjeh "zmajeva" na Mundijalu u Brazilu je "loš odnos selektora sa najboljim igračem reprezentacije BiH".

"Jednostavno, Pape kao selektor, trener, pedagog, nije znao kako da sputa Džekinu neviđenu sujetu i taj naboj kanališe ka terenu i utakmicama. Jer, čini se, obojici je pomalo važnije bilo šta se dešava oko, nego na terenu.... "

A sve je počelo u svlačionici na "Koševu" u poluvremenu utakmice BiH - SAD 3:4. "Zmajevi" su bili odlični u prvom dijelu (2:0), a onda se požalili na umor i povrede i tražili izmjenu od selektora Sušića.

"Reagovao je Džeko. Rekao je da je i on umoran i ima obaveze u svom klubu, ali da treba igrati i za reprezentaciju svom snagom, bez obzira što je prijateljska utakmica. I bez obzira što se igra u Sarajevu i na 'Koševu', a ne u Zenici na 'Bilinom polju'. Sušić je, kažu, tada prekinuo Džekinu priču rekavši da će on odrediti ko će igrati. I napravio je pet-šest izmjena, Amerikanci su dali četiri gola, Džeko jedan. Odigrao je do kraja napadač Sitija svih 90 i kusur minuta, ali nije zaboravio Papetovu reakciju", piše "Dnevni avaz".

Od tada, pa do poraza od Egipta u Insbruku (0:2) je vladalo "primirje", a onda je na red došao čuveni incident Džekinog oca Midhata koji je Sušiću zamjerio što nije njegovog sina zamijenio na poluvremenu iako je vukao povredu članka.

"Džeko i Sušić više ne kontaktiraju. Pape se sjetio kako mu se više niko (osim njegovog brata, valjda - Sead Sušić, prim. aut) ne smije miješati u izbor igrača, centarfor se povukao, sa novinarima je prestao kontaktirati i sve je rezultiralo igrom bez igre u Brazilu", naglašava sarajevski list.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC