• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Iznenađenje na Koševu? Što da ne!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Za utakmice za Lihtenštajnom i Kiprom pozvaću 23 igrača. Dobre igre Tina Svena Sušića za mene nisu neočekivane. Velika je stvar što u Sarajevu gostuje jedan od pet najboljih klubova iz zemlje svjetskog prvaka, kaže Safet Sušić.

Safet Sušić - Pape, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, sutra u 11 sati objaviće spisak igrača na koje će računati u prijateljskoj utakmici sa Lihtenštajnom 4. septembra u Tuzli, te pet dana kasnije u Zenici u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kipra. 

"Na spisku će biti 23 igrača, od čega tri golmana. Odlučio sam se za igrače koji su bili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te neke iz Premijer lige BiH jer se oslobodio prostor oproštajem nekih od dosadašnjih reprezentativaca. Međutim, za utakmice u oktobru neće biti tako. Oni koji ne budu igrali ili ne bude imali u klubove tada neće doći u obzir", rekao je Sušić.

Raduje ga i dobar nastup bh. reprezentativca Tina Svena Sušića, koji je u plej-ofu Lige Evrope bio strijelac za Hajduk u gostujućem porazu od Dnjepra (1:2), te tako Splićani uoči revanša na stadionu "Poljud" imaju velikih izgleda za plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja.

"Mene ne iznenađuju njegove dobre igre. Mnogi ljudi ne znaju da je igrao za mladu reprezentaciju Belgije, da je ponikao i prošao školu Standarda iz Liježa. Kažem, za mene to nije nešto neočekivano. Pratio sam ga i ranije, a još prije dvije godine Stanko Poklepović, proslavljeni Hajdukovac, o njemu mi je pričao u superlativima. Kod mene nije bilo dileme da li ga zvati u reprezentaciju BiH i njegovo prezime nije igralo nikakvu ulogu", prokomentarisao je selektor Sušić dobre igre svog bratića.  

Sušić je naglasio i kako je danas veliki dan bh. fudbala, jer će u prestonici BiH u plej-ofu Lige Evrope Sarajevo ugostiti Borusiju Menhengladbah, kako je istakao, "jedan od pet najboljih klubova iz zemlje svjetskog šampiona".

"Borusija je apsolutni favorit, ali s vremena na vrijeme velika iznenađenje dešavaju se u fudbalu, pa zašto se ne bi desilo i večeras na Koševu. U stvari, Sarajevo je već ove sezone napravilo iznenađenje eliminacijom grčkog Atromitosa. Istina, Atromitos nije nivo Borusije i zato od Sarajeva ne treba očekivati čudo. Velika je stvar i što nakon mnogo godina jedan bh. tim igra sa tako snažnim protivnom u nekom od UEFA takmičenja", zaključio je Sušić.

Utakmica Sarajevo - Borusija Menhengladbah igra se na "Koševu" od 20:45 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC