• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape zarađuje 50.000 KM mjesečno

Autor mondo.ba

Na račun selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića svakog mjeseca "legne" 50.000 KM! Za svaki osvojeni bod dobije još i premiju od 5.000 KM, a za pobjedu duplo više.

Mnogi kao glavnog krivca ističu selektora reprezentacije Safeta Sušića, koji prema njima nije dobro pripremio reprezentaciju za duel sa Kipranima, a većina poznavalaca fudbalske igre ističe da je popularni Pape na teren izveo potpuno nelogičan tim.

Sve ovo dovelo je do toga da se selektoru koji je prvi put u istoriji odveo "zmajeve" na Mundijal pripisuje i ono za šta je kriv, ali i ono za šta nije.

Sarajevski "Avaz Sport" u današnjem izdanju pozabavio se platama selektora i njegovih saradnika u stručnom štabu reprezentacije.

MUNDIJAL

Safet Sušić za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu je, osim plata, zaradio dodatnih 350.000 KM, odnosno dio premije koji je Savez dobio za plasman na Mundijal.

Tako list iz Sarajeva piše da Pape mjesečno zarađuje čak 50.000 KM, što je mnogo više nego u prethodnom mandatu.

Podsjetimo, po isteku Sušićevog ugovora, bilo je dosta priča da li će on ostati na klupi "zmajeva" ili ne. Pape je tada naglasio da mu novac nije bitan, a iz Fudbalskog saveza BiH uspjeli su da dogovore produžetak saradnje.

PLATE SELEKTORA U REGIONU

Prema pisanju "Avaz Sporta", selektor Srbije Dik Advokat mjesečno zarađuje 300.000 evra + bonuse, hrvatski selektor Niko Kovač ima oko 16.000 evra mjesečno, dok je najslabije plaćen Srećko Katanec, prvi strateg Slovenaca, koji svaki mjesec dobije 15.000 evra + bonuse.

"Plata Safeta Sušića je 50.000 KM. Daleko je veća nego što je bila u prošlom mandatu. Osim toga, po ugovoru koji je potpisan selektoru sljeduje još 25.000 KM mjesečno od marketinga. I to nije sve, selektor ima pravo na specijalnu nagradu za plasman na Evropsko prvenstvo", naglasio je za "Avaz Sport" jedan od čelnika FSBiH koji je želio da ostane anoniman.

Sušićevi saradnici Elvir Baljić, Borče Sredojević i Tomislav Piplica imaju platu od 4.000 KM mjesečno, a "šef" i njegovi saradnici osim plata, dobijaju i premije tokom kvalifikacija.

Tako za svaki osvojeni bod Sušić i ekipa dobiju po 5.000 KM, dok pobjeda vrijedi duplo više. Za bodove u gostima protiv Belgije, Izraela i Velsa planirane su posebne premije.

Sve ovo donosi velike probleme Fudbalskom savezu BiH, koji svaki mjesec na plate stručnog štaba mora da izdvoji 100.000 KM!

Atmosfera se polako usijava, a ukoliko Bosna i Hercegovina nastavi sa lošim rezultatima u kvalifikacijama za EP, sigurno da će u FSBiH morati dobro da razmisle o sudbini Sušića i njegovih asistenata na klupi "zmajeva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC