• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI BRIJEG: Dolazi Željo, ali bodovi ostaju

Autor mondo.ba

"Našeg tradicionalnog rivala maksimalno respektujemo, ali Široki Brijeg ima kvalitet za pobjedu", rekao je trener domaćina Slaven Musa u najavi derbija sa Željezničarem (nedjelja, 18 h). Sav prihod od ulaznica biće poklonjen djeci.

 ŠIROKI BRIJEG: Dolazi Željo, ali bodovi ostaju Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Širokog Brijega, jesenjeg šampiona Bosne i Hercegovine, dočekaće u nedjelju na "Pecari" najtrofejniji tim države sarajevski Željezničar.

Klub sa "Grbavice" se za derbi priprema u Međugorju s ciljem da ostvari pozitivan rezultat, ali trener Širokobriježana Slaven Musa istakao je da uz svo poštovanje gostima, njegov tim želi i ima snage da ostvari pobjedu.

"Bez obzira protiv koga igramo na 'Pecari' uvijek želimo tri boda pa tako i protiv Željezničara. Našeg tradicionalnog rivala maksimalno respektujemo, ali Široki Brijeg ima kvalitet za pobjedu", izjavio je Musa, a prenio zvanični sajt Širokog Brijega.

Domaćin će biti oslabljen protiv Želje neigranjem povrijeđenog Taija Velkera i Josipa Ćorluke, koji je nedovoljno oporavljen, a manjih problema s povredama imaju Matej Karačić i Dino Ćorić.

Ipak u ekipu će se vratiti kapiten Vagner Santos Lago, koji očekuje dobru utakmicu pošto i Željo voli da "igra fudbal" poput Širokog Brijega.

"Derbiji su uvijek posebni, međutim uvjeren sam u nastavak naše pobjedničke serije", dodao je Vagner.

Jedan od derbija 17. kola Premijer lige BiH (drugi je u subotu između Sarajeva i Borca) igra se u nedjelju od 18 časova, a rukovodstvo domaćina saopštilo je i da će kompletan prihod od prodaje ulaznica donirati Domu za djecu s teškoćama u razvoju "Marija - naša nada".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC