• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drina povela, pa doživjela debakl

Autor mondo.ba

U posljednjem meču prvog kola Premijer lige BiH, Sarajevo je u Travniku deklasiralo Drinu iz Zvornika 6:1. Iako su gosti prvi stigli do prednosti, u finišu prvog poluvremena bordo tim je preokrenuo, a u nastavku dokusurio goste.

 Premijer liga BiH: Sarajevo - Drina 6.1 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo i Drina igraju u Travniku su odigrali posljednji meč prvog kola Premijer lige BiH.

Aktuelni šampion bio je ubjedljiv i slavio 6:1, a briljirao je trostruki strijelac Leon Benko.

Zbog subotnjeg koncerta Dine Merlina na "Koševu", ovaj susret igrao se na stadionu "Pirota".

Utakmicu su bolje otvorili fudbaleri Sarajeva. Dobru priliku u 10. minutu propustio je Krste Velkoski. Makedonski internacionalac sam je izašao pred golmana Drine Gorana Maksimovića, prevario ga, ali je maestrealno intervenisao novajlija u redovima Zvorničana, defanzivac Borislav Erić i izbacio loptu sa gol-linije.

Samo dva minuta kasnije gosti su poveli. Katastrofalnu reakciju golmana Sarajeva Senedina Oštrakovića i Anela Hebibovića iskoristio je Boban Đerić i doveo Drinu do iznenađujuće prednosti. Mogao je Novica Petrović nedugo zatim da postigne i drugi gol za goste, ali je za malo bio neprecizan.

Najbolju priliku fudbaleri aktuelnog šampiona propustili su sredinom prvog dijela igre. Leon Benko odlično je šutirao, ali se još bolje istakao golman Maksimović i spasio svoj gol.

U finišu prvog poluvremena, Sarajlije stižu do preokreta. Prvo je Samir Radovac u 36. minutu asistirao Benki, koji je konačno uspio da matira raspoloženog čuvara mreže na golu Drine, da bi u posljednjim trenucima Mehmed Alispahić pravim evrogolom donio prednost bordo timu.

...
Izvor: YouTube

Igra Zvorničana u potpunosti se raspala u drugom poluvremenu. U razmaku od svega par minuta Sarajevo je postiglo još dva pogotka. Prvo je Velkoski u 59. minutu matirao Maksimovića, da bi Benko tri minuta kasnije postigao svoj drugi, a za Sarajevo četvrti pogodak za više nego ubjedljivo vođstvo.

"Rezervista" Ševko Okić u 72. minutu peti put zatresao je mrežu Drine, da bi u sudijskoj nadoknadi Benko kompletirao het-trik i postavio konačnih 6:1 za Sarajevo.

SARAJEVO - DRINA 6:1 (2:1)
/Benko 36, 62, 92, Alispahić 45, Velkoski 59, Okić 72 - Đerić 10/

SARAJEVO: Oštraković, Am. Bekić, Alispahić, Velkoski, Hebibović, Stepanov, Benko, Barbarić, Cimirot, Puzigaća, Radovac. Trener: Dženan Uščuplić.

DRINA: Maksimović, Šinik, Petrović, Ivanović, Musić, Ilić, Kikić, Đerić, Ćulum, Popović, Erić. Trener: Vladica Petrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC