• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Moramo!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Dva vezana poraza i loše stanje na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine alarmiralo je sve u banjalučkom Borcu pred nedjeljno gostovanje Slaviji (15 h) u Istočnom Sarajevu u okviru 12. kola.

 Borac mora da izbori pozitivan rezultat u Istočnom Sarajevu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Velikan iz Platonove" je pod imperativom pozitivnog rezultata u Istočnom Sarajevu, tradicionalno teškom gostovanju za sve klubove, pa i za crveno-plavi tim iako je statistika na strani banjalučkog kluba.

Borac je u dosadašnjih 20 mečeva sa "sokolovima" ostvario 11 pobjeda, šest susreta je poražen, a dvije utakmice su završene neriješenim rezultatom. Prethodne sezone, crveno-plavi su slavili autogolom Emira Hodžurde u Istočnom Sarajevu (0:1), dok je na banjalučkom Gradskom stadionu trijumf bio ubjedljiviji - 2:0. (Strijelci Joco Stokić i Aleksandar Subić).

Međutim, trenutno stanje na tabeli, Borac je na 14. mjestu, a Slavija na sedmoj poziciji uz pet bodova prednosti, jasno govore da je domaćin favorit u nedjeljnom dvoboju.

Ipak, u stručnom štabu Borca nadaju se da je reprezentativna pauza "podigla" ekipu iako je bilo mnogo "tumbanja" tokom protekle dvije nedjelje.

"Želim najprije da se osvrnem na pauzu jer smo morali da se prilagođavamo i mnoge stvari nisu išle 'na ruku'. Počevši od neizvjesnosti odigravanja prijateljske utakmice s Partizanom, pa da li ćemo ići na pripreme, potom je meč sa Travnikom (1:1) bio zakazan, pa otkazan, pa pomjeren, pa smo onda trebali da igramo osminu finala Kupa Republike Srpske u Zvorniku protiv Drine, ali je i taj meč pred sam put otkazan", rekao je trener Banjalučana Petar Kurćubić novinarima u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

ĐORĐILOVIĆ OPET POVRIJEĐEN, SAVANOVIĆ ODRAĐUJE KAZNU

Napadač Borca Zvezdan Đorđilović samo što se oporavio od neugodne povrede zbog koje je propustio posljednjih nekoliko mečeve, ponovo je zaradio povredu, ovog puta distorziju skočnog zgloba pa neće konkurisati za meč u Istočnom Sarajevu, kao ni Mihajlo Savanović jer zbog otkazivanja Kupa RS u Zvorniku nije odradio suspenziju crvenog kartona. "Savanović nije odradio suspenziju protiv Drine, pa neće igrati, a povrijeđeni su Miloš Kukić i ponovo Đurđilović. Elvir Koljić se oporavio, igrao je samo 30 minuta protiv "vezira", ali je pokazao da je spreman i biće u konkurenciji za Slaviju", rekao je trener Borca.

Prema njegovim riječima, odstupanje od plana je poremetilo ekipu, ali su uprkos svemu crveno-plavi podigli intenzitet rada.

"Ove dvije nedjelje smo morali da planiramo dan za danom i sigurno nas je to poremetilo. S druge strane, uprkos svemu, mi smo dobro radili i uspjeli da podignemo intenzitet. Pred nama je meč koji nam mnogo znači jer ulazimo u period gdje ćemo u tri sedmice odigrati sedam utakmica. Želimo da dobro počnemo ovaj ciklus, a imamo dva vezana negativna rezultata i slab položaj na tabeli, pa nam ovo predstavlja dodatni izazov da prekinemo crnu seriju i napredujemo na prvenstvenoj tabeli".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kurćubić je u superlativu govorio o Slaviji, čiji je "motor" Darko Spalević.

"Slavija je tvrda i čvrsta ekipa, koju karakteriše izuzetna defanzivna igra. Primili su samo tri gola na šest domaćih mečeva u Istočnom Sarajevu, gdje ni timovi poput Sarajeva ili Širokog Brijega nisu uspjeli da im zatresu mrežu. Snažni su i opasni iz prekida, a imaju i izuzetnog motivatora Spalevića, kojeg poznajem još iz Superlige Srbije. Vrlo su motivisani i uz nešto lošiji teren će nam nametnuti utakmicu prepunu duela, čvrstine a možda i preskakanja igre. Svemu tome, Borac mora da se prilagodi, ali pokušaćemo da igramo svoju igru. Biće neizvjesno, ali tražićemo maksimum i nadam se osvojiti bod ili tri, koji bi nam predstavljali veliki podstrek za dalje takmičenje".

Cilj do kraja jesenjeg dijela šampionata BiH je bijeg prema vrhu tabele.

"Nadam se da ćemo do kraja polusezone uspjeti da osvojimo dovoljan broj bodova i da ćemo isplivati iz ove teške situacije u kojoj se trenutno nalazimo", rekao je Kurćubić.

Ofanzivni vezista Lazar Marjanović takođe je svjestan situacije u kojoj se našao Borac, ali je uvjeren da će crveno-plavi uspjeti da izvuku "pozitivan rezultat".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Doveli smo sebe u nezgodnu situaciju pa sad svaku utakmicu igramo pod imperativom pobjede. U Istočno Sarajevo putujemo sa mnogo optimizma i nadam se da ćemo uz veliku dozu zalaganja i požrtvovanosti uspjeti da ostvarimo pozitivan rezultat. O Slaviji ne bih mnogo, sve je do nas.Ako uspijemo da odigramo onako kako znamo, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan ishod koji će nam biti lijepa uvertira za mečeve koji nam predstoje", rekao je Marjanović.

PAROVI 12. KOLA

Subota (15 h)

TRAVNIK - MLADOST DK
DRINA - SLOBODA
ČELIK - VITEZ
RUDAR PRIJEDOR - RADNIK
ZRINJSKI - ŽELJEZNIČAR (15.30 h)

Nedjelja (15 h)
SARAJEVO - VELEŽ
SLAVIJA - BORAC
ŠIROKI BRIJEG - OLIMPIK (18 h)

TABELA: Sloboda 22, Zrinjski 21, Sarajevo 19, Radnik 19, Široki Brijeg 19, Željezničar 17, Slavija 17, Čelik 16, Olimpik 13, Travnik 13, Mladost 13, Vitez 13, Rudar Prijedor 12, Borac 12, Velež 7, Drina 6.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC