• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješić brzo zaboravljen, Hurtić probudio Sarajevo

Autor mondo.ba

Odlazak Miodraga Ješića razbudio je fudbalere u bordo dresovima, koji su sa lakoćom na "Koševu" porazili Slaviju 3:0.

 Sarajevo Slavija 3:0, 22. kolo Premijer lige BIH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Serija loših rezultata u prvenstvu i eliminacija u Kup BiH, koštala je posla trenera Sarajeva Miodraga Ješića, a njegov odlazak kao da je razbudio fudbalere u bordo dresovima, koji su danas u pretposljednjem meču 22. kola Premijer lige BiH glatko porazili Slaviju 2:0.

SARAJEVO - SLAVIJA 3:0 (1:0)

Od početka su domaći fudbaleri nametnuli svoj ritam igre i bilo je samo pitanje vremena kada će biti probijen bedem pred golom čuvara mreže "sokolova" Mladena Lučića.

Golman Slavije prvi put kapitulirao je u 39. minutu. Leon Benko došao je gostujućoj odbrani iza leđa, a onda glavom sa ruba peterca postigao svoj 14. ovosezonski gol. Hrvatskom internacionalcu bila je to treća utakmica u nizu u kojoj se upisao u strijelce.

I u nastavku, Sarajevo je bilo opasnije. Sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, riješio je Amer Bekić drugim golom u 57. minutu. Mladi napadač Sarareva Hamza Čataković debitovao je u drugom poluvremenu, a svega par minuta bilo mu je potrebno da postigne pogodak u svom debiju i postavi konačnih 3:0, nakon odlične asistencije Džemala Berberovića.

Golman Slavije i pored dva primljena gola, bio je najbolje pojedinac u redovima tima iz Istočnog Sarajeva, što dovoljno govori kako su gosti igrali na "Koševu". Lučić je u nekoliko navrata odlično intervenisao i spasio Slaviju ubjedljivijeg poraza.

Privremeni šef stručnog štaba Sarajlija Almir Hurtić tako je stigao do prve pobjede na klupi bordo tima od odlaska Ješića, kojom je zadržana kakva-takva šansa za prvim mjestom i odbranom titule. Sarajevo zaostaje pet bodova za vodećim tandemom Zrinjski - Sloboda.

Nešto ranije odigran je meč Olimpika i Viteza koji je završen najnepopularnijim rezultatom. Ipak, uzbuđenja na "Otoci" nije nedostajalo, s obzirom da su viđena čak tri crvena kartona.

Sudija Dragan Petrović iz Banjaluke imao je pune ruke posla, pa je prije vremena u svlačionicu poslao fudbalera domaćih Slavišu Radovića, te Marka Jevtića i Milana Muminovića kod gostiju.

U posljednjem meču 22. kola Široki Brijeg i Čelik odigrali su meč bez golova. 

PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO:

Olimpik - Vitez 0:0

Sarajevo - Slavija 3:0 (1:0)
/Benko 39, Am. Bekić 57, Čataković 87/

Široki Brijeg - Čelik 0:0

Odigrano u subotu:

Zrinjski - Rudar Prijedor 2:1 (1:1)
/Arežina 27, Pekija 76 autogol - Kantar 41/

Travnik - Borac 0:2 (0:1)
/Mance 23, Jović 73/

Drina - Radnik 1:0 (1:0)
/Obradović 17 autogol/

Sloboda - Željezničar 0:1 (0:0)
/Lendrić 53/

Mladost - Velež 1:0 (0:0)
/Dilaver 72/

TABELA: Zrinjski 47, Sloboda 47, Sarajevo 42, Široki Brijeg 40, Željezničar 40, Radnik 39, Čelik 31, Slavija 30, Mladost 30, Vitez 28, Borac 25, Olimpik 24, Travnik 20, Rudar Prijedor 18, Drina 16, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC