• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nigerijac iz Širokog Brijega odlučio prvaka BiH?

Autor mondo.ba

Napadač Širokog Brijega Gudnes Ohiremen Adžaji, inače pozajmljeni fudbaler Rijeke, šokirao je "Tušanj" sa dva gola i asistencijom odlučio derbi protiv Slobode (0:3), a možda i titulu!

 Sloboda - Široki Brijeg 0:3 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Sloboda je u nedjelju bila pod stravičnim imperativom pobjede protiv gostiju sa "Pecare" jer je mostarski Zrinjski, s kojim su dijelili lidersku poziciju, dan ranije slavio u Bijeljini nad Radnikom (0:1).

Čini se da je taj pritisak "kumovao" lošoj partiji u derbiju 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokobriježana.

Gosti su odnijeli kompletan plijen sa "Tušnja" poslije fantastičnih osam minuta u drugom poluvremenu u kojem je briljirao Nigerijac Gudnes Ohiremen Adžaji i sa dva pogotka, te asistencijom osigurao pobjedu gostima, ali i "plemićima" tri boda prednosti u trci za titulom šampiona.

Prvo poluvrijeme nije donijelo dopadljiv fudbal jer su se ekipe Husrefa Musemića i Slavena Muse više bavile defanzivom i vlastitim strahom da se ne primi gol, od eventualnog razmišljanja o ataku ka protivničkom golmanu.

Prvi šut ka tuzlanskom golu uputio je Mile Pehar u 39. minutu, kada je odapeo sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla pored lijeve stative Slobodinog gola.

Do odlaska na odmor, nekoliko puta je zaprijetila Sloboda, najprije je poslije centaršuta Perice Ivetića nije se snašao Amer Ordagić, da bi minut prije isteka regularnih 45 minuta Mladen Veselinović centrirao, a Jure Ivanković umalo pogodio vlastitu mrežu.

Najviše uzbuđenja na "Tušnju" viđeno je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je Boris Pandža spriječio kontru prekršajem kao posljednji čovjek odbrane i dobio žuti karton od glavnog arbitra Eldina Jakupovića.

...
Izvor: YouTube

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović, Merzić.

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Ćorić, Pehar, Krstanović, Ivanković, Baraban, Kožulj, Brekalo, Adžaji, Marković.

Publika i klupa Tuzlaka je tražila isključenje, shodno pravilima, pa je tuzlanskim stadionom odjekivalo "lopovi, lopovi".

U nastavku su gosti zaigrali mnogo angažovanije i ofanzivnije, a od 55 do 63. uslijedilo je "paklenih osam minuta" gostiju.

Najprije je poslije centaršuta Stipe Markovića u 53. minutu pogodio Adžaji - 0:1.

Šest minuta kasnije je nigerijski Riječanin uzvratio asistencijom "spojivši" Ivana Krstanovića sa golmanom Kenanom Pirićem, a visoki centarfor plasirao loptu u mrežu za 0:2.


Sloboda vs Široki 0:2by redakcija1

Šok i nevjericu na "Tušnju" praktično u narednom napadu dodatno je produbio ponovo Adžaji i drugim pogotkom zapečatio sudbinu Tuzlaka u ovom meču, a moguće i njihove nade da mogu osvojiti šampionski pehar.

Zvonimir Kožulj je prošao po desnoj strani i centrirao, loše je reagovao Samir Merzić, a "odbijanac" je ponovo pospremio Nigerijac Adžaji - 0:3.


Sloboda - Siroki 0:3by redakcija1

Od tada su najvatrenije pristalice Tuzlaka sve rjeđe skandirale "šampioni, šampioni", a sve češće se slogan odnosio na Kup BiH ("Kup je naš") jer su fudbaleri Slobode nadomak plasmana u finale pošto su u prvom polufinalnom meču savladali Željezničar na "Grbavici" (1:2).

PREMIJER LIGA BIH - 25. KOLO:

Sloboda - Široki Brijeg 0:3 (0:0)
/Adžaji 55, 63, Krstanović 62/

Vitez - Sarajevo (16.30)

Slavija - Rudar Prijedor

Igrano u subotu:

Radnik - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Zakarić 52/

Velež - Drina 0:1 (0:0)
/V. Ivanović 67/

Mladost - Olimpik 2:0 (2:0)
/Isaković 13, Karahmet 29/

Željezničar - Travnik 2:1 (2:1)
/M. Stevanović 17, Bekrić 30 - Zec 3/

Borac - Čelik 1:1 (0:1)
/Radinović 89 - Karić 31/


TABELA: Zrinjski 56, Sloboda 53, Željezničar 49, Široki Brijeg 49, Sarajevo (-1) 48, Radnik 42, Čelik 35, Mladost 33, Vitez (-1) 31, Slavija (-1) 30, Olimpik 27, Borac 25, Travnik 23, Rudar Prijedor (-1) 19, Drina 19, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC