• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan priznao: Jeste, kažnjeni smo, ali...

Autor mondo.rs

Predsednik Partizana Milorad Vučelić danas kaže da UEFA jeste kaznila Partizan, kao i da je kazna drastična. "Verujemo u pravdu, preduzeli smo niz mera", kaže on. Vazura: "Podneli smo žalbu pre 15 dana, platili smo već deo duga".

 Partizan priznao: Jeste, kažnjeni smo, ali... Izvor: MONDO/ilustracija - Mario Milojević

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je za 24 sata promenio izjavu!

Koliko juče je govorio da je UEFA samo uslovno kaznila Partizan, a ne da ga je izbacila iz Evrope, da će sve biti u redu oko igranja u evro-kupovima, da će dug prema poveriocima biti izmiren.

Dan kasnije, Vučelić je za TV Partizan priznao: "Partizan jeste kažnjen i učinjena nam je nepravda, jer je ovo drakonska kazna i nije pravična!".

"Nas nekoliko živimo sa tom odlukom za koju smo znali i preduzeli smo niz mera da ne budemo zatečeni. Kao što znate, to nisu mere koje smo preduzeli pre dva dana, već smo planirali da platimo dugovanja. Učinjena nam je određena nepravda. Tu drakonsku i nepravednu odluku ćemo otkloniti i Partizan će igrati evropsko takmičenje u zavisnosti od mesta koje bude zauzeo. Činimo 20-ak dana sve u tom pravcu, angažovali smo čitav niz pravnih stručnjaka i u kontaktu samo sa nadležnim organima u UEFA i verujem da ćemo postići pravično rešenje".

Vučelić tvrdi da vest iz Niona uopšte nije uticala na ekipu Partizana, niti će uticati na planirano u prelaznom roku.

"Ništa se nije odrazilo na atmosferu u ekipi, svi rade punom snagom. Zbog jedne šokantne odluke ne može da stane fudbal, ne može da stane klub. Ovo neće ništa umanjiti u našem planu za prelazni rok i uveren sam da ćemo igrati u Evropi", tvrdi prvi čovek FK i JSD Partizan.

Govorio je i o delu saopštenja FK Partizan u kojem je izražena zahvalnost državi i premijeru Aleksandru Vučiću što su se uključili u rešavanje ovog problema.

"Nisu nas vodili politički razlozi, niti je Partizan klub koji ima takve ambicije. To je istina i zahvalnost koja je izražena premijeru je data iskreno i više nego zasluženo. Vlast pokazuje razumevanje u više navrata i prilikom reprograma poreskog duga. Takođe, treba zaustaviti blokade koje bi usledile Partizanu i omogućile poslovanje", rekao je Vučelić.

Potvrdio je da Telekom Srbija ostaje generalni sponzor Partizana.

"Dosadašnji sponzorski ugovor sa Telekomom je istekao 31. decembra. Ali, Telekom ostaje sponzor i zahvalni smo mu što je ubrzao dospele rate i pomogao oko isplate duga. Telekom ostaje naš generalni sponzor i drago mi je što su oni prepoznali marketinški interes".

Komentarisao je i zahteve pojedinih bivših igrača, legendi kluba, poput Nenada Bjekovića da uprava treba cela da ode posle ovoga.

"Pravi partizanovci moraju uvek da budu uz Partizan, a sve ovo je posledica borbe oko Partizana izvan Partizana. Valjda svi partizanovci, koji vole ovaj klub, žele i treba da se svi zajedno suočimo sa ovom drakonskom kaznom, a to je termin koji je upotrebljen i u inostranim novinskim izveštajima. Dakle, i oni se slažu da je kazna drakonska. Ovo je bolna situacija, a čudno je da ova kazna nailazi na podršku kod ljudi kojima je Partizan na srcu. Valjda treba Partizan da se izbori za pravdu, a onda da iskažu svoje vlastoljubive interese. Neprihvatljivo je da neko ko navija za Partizan ne učini sve da tu situaciju prevaziđemo, nego automatski iskaže svoju mrzovolju i svoju lažnu ljubav prema Partizanu, stajući na stranu svakog protivnika. To nije normalno! To se ne dešava nigde u svetu, ni u jednom klubu!", kaže Vučelić.

Apelovao je i na navijače Partizana da daju podršku sada i da dođu masovno na stadion.

Generalni direktor kluba Miloš Vazura kaže da je Partizan podneo žalbu pre 15 dana Arbitražnom sudu za sport u Lozani (CAS)i da je danas isplaćen ceo dug.

"U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i rekli su da im pošaljemo kad platimo sve. Sigurno je da je kazna preoštra i oni žele da se sa nama ovo reše. Danas ćemo platiti sve, već smo jedan deo platili. Naši advokati su pre 15 dana podneli žalbu CAS-u, platili smo kaznu UEFA od 3.000 evra. Očekujem kad sve ovo platimo, naš advokatski tim ode u Švajcarsku i krene da to rešava u što bržem roku".

Konačna odluka je odluka CAS-a, a Vazura je očekuje u narednih 15-ak dana. Dodao je i ovo:

"Portparol UEFA nije dao nikakvu izjavu. Zvao sam ljude iz UEFA i kažu da to nije portparol, već neki drugi čovek. Mi smo podneli plan o reprogramu duga dan pre isteka roka. Dakle, nismo kažnjeni zbog reprograma, već zbog duga od 450.000 evra".

Vazura kaže da je odluka o kazni stigla u klub 21. decembra i da je žalba predata u roku.

Očekuje da UEFA preinači odluku i podsetio je da je bilo slučajeva u prošlosti kada su klubovi uspevali u tim sporovima.

EVO OBE IZJAVE

Vučelić i Vazura o kazni UEFA
Izvor: TV Partizan

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC