• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ''Old Firm'' za trofej: Najveći derbi Škotske u finalu Liga kupa

Autor mondo.rs

Najveća utakmica u škotskom fudbalu igraće se još jednom za trofej, ovog puta u finalu Liga kupa. Nakon što je ranije plasman u borbu za trofej izborio Seltik, sada je to uspeo i Rendžers.

Novi praznik fudbala u Škotskoj na programu će biti 7. decembra. Seltik i Rendžers će igrati za trofej i to u Liga kupu, takmičenju koje ima neobičan format.

Iako fudbalska prvenstva u tom terminu još uvek neće biti ni blizu kraja, u Škotskoj će mo saznati ko podiže prvi peharu sezoni. Novi format, koji se primenjuje od 2016. godine, donosi nam i finale u kalendarskoj godini u kojoj je takmičenje počelo.

Možda će vas zanimati

Tako će legendarni ''Old firm'', jedan od najvećih svetskih derbija, biti igran početkom decembra i to za pehar. Rendžers je do sada 27 puta osvajao ovaj trofej, dok je tim u zelenim dresovima manje uspešan sa samo 18 trofeja.

Gradski rivali iz Glazgova su već odigrali jedan meč u ovoj sezoni, a Seltik je na gostovanju bio uspešniji od najvećeg protivnika. Tada je bilo 2:0 za Seltik, a Rendžers je istim rezultatom dobio pretposlednji susret ovih timova. Zanimljivo, poslednji remi u međusobnim duelima viđen je još u decembru 2017. godine.

Ekipa Seltika je do finala stigla polufinalnom pobedom nad Hibernijanom (5:2), dok je Rendžers danas bio uspešniji od Hartsa. ''Policajci'' su uspeli da sačuvaju svoju mrežu i da postignu tri gola u polufinalnom susretu.

Naredni ligaški meč istih rivala igraće se samo nekoliko nedelja nakon finala Liga kupa. Seltik će najvećeg rivala dočekati u prazničnom raspoloženju, 29. decembra.

Prethodne sezone je na legendarnom ''Hempden parku'' u Glazgovu ekipa Seltika bila uspešnija od Aberdina. Ove sezone će trofej braniti protiv svog najvećeg rivala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC