• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta god radiš, ne kasni na trening: Lampardov "cenovnik" ispred svlačionice

Autor w rs

Kada je letos stupio na dužnost, legendarni fudbaler Čelsija sastavio je spisak prekršaja i kazni koje slede. Zaključak? Pojavi se na vreme na treningu kako znaš i umeš.

Frenk Lampard potpisao je krajem avgusta i okačio ispred svlačionice zvaničan timski "cenovnik" za sezonu 2019-20, na kom svaki fudbaler Čelsija može odmah da izračuna koliko košta prekršaj koji je upravio počinio…

...ili razmišlja da počini.

Možda će vas zanimati



Ukratko, najpametnije vam je da ne kasnite. Nikad i nigde.

"Cenovnik" koji je sastavio legendarni fudbaler, a od letos i menadžer kluba sa "Stamford bridža" upućuje na to da - šta god da radite - nikako ne biste smeli da zakasnite na početak treninga, jer će vas to koštati svega 20.000 funti.

Čak i da stignete na početak treninga svakako ćete platiti 2.500 funti zato što je potrebno da stignete još ranije, na pripremu i informisanje o narednom treningu.

Kašnjenje na timski sastanak naplaćuje se "tarifom" od 500 funti po minutu, a ozbiljan "udarac" po džepu sledi i za one koji ne prijave prehladu ili povredu uoči slobodnog dana ili najkasnije sat i po vremena do početka narednog treninga.

Taj previd košta 10.000 funti.


Kažnjava se kašnjenje na polazak autobusa na gostovanja, kašnjenje na pripremu za trening u teretani, kašnjenje na masažu, fizioterapiju ili oporavak od povrede, a ukoliko ste planirali posle utakmice u gostima da se vraćate odvojeno od ekipe - o tome morate obavestiti menadžera najkasnije 48 sati pred polazak na gostovanje.

U suprotnom, to će vas koštati 5.000 funti, kao i odluka da se ne pojavite na raznim obavezama korporativne prirode, kao i društvenim akcijama koje sprovodi klub.

Ako vam zazvoni telefon tokom obroka ili sastanka - 1.000 funti.

Toliko odvojte i ako se ne pojavite u adekvatnoj garderobi, koju je za određenu priliku odredio klupski ekonom i o tome vas obavestio.

Sve kazne moraju biti uplaćene u roku od 14 dana, u suprotnom se dupliraju.

Postoje i dodatna pravila ponašanja koja, recimo, podrazumevaju da menadžeru najavite dolazak prijatelja ili rodbine na trening najmanje 24 časa ranije, menadžerima igrača je zabranjen pristup trening centru osim ako su u sklopu zvanične posete, doručak se sklanja sa stola sat vremena pre početka treninga "bez izuzetka", a igrači su čak u obavezi da obaveste menadžera i njegove saradnike ukoliko planiraju slobodne dane da iskoriste za putovanje u inostranstvo.

Kao razlog navedene su obaveze vezane za doping kontrolu.

U profesionalnom fudbalu se takve stvari podrazumevaju, ali na Lampardovom spisku nije izostao podsetnik da igrači moraju da održavaju telo u okvirima koji su zacrtani za svakog od njih, a da visina kazne zavisi i od viška kilograma.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC