• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problem za Bazel: Rusi zabranili ulaz u zemlju fudbaleru sa Kosova

Autor mondo.rs

Ekipa Krasnodara će sutra dočekati Bazel u petom kolu Lige Evrope, a jedan od fudbalera gostujućeg tima neće biti u kombinaciji za meč, iako je krenuo na ovo putovanje.

Švajcarski tim, kao uostalom i njihove reprezentacija, u svojim redovima ima nekoliko igrača albanskog porekla. Samo jedan od njih je napravio grešku pred put u Rusiju.

Ekipa Bazela će sutra igrati protiv Krasnodara, ali na terenu neće biti Edona Žegrove, reprezentativca tzv Kosova. Zbog toga što Rusija ne priznaje nezavisnost južne srpske pokrajine, njemu nije dozvoljen ulaz u zemlju.

Možda će vas zanimati

Rusija je jedna od država koje su najtvrđe pri stavu da tzv Kosovo nije država, pa u skladu sa tim donose ovakve odluke. Iako je Žegrova bio u planovima Bazela pred ovaj susret, on se neće naći u kombinaciji za meč.


Rusi su sprečili njegov ulazak u zemlju, pošto pasoš koji poseduje ne priznaju za validan. Edon Žegrova je rođen u Nemačkoj, ali kako ta država ne dozvoljava dvojna dokumenta, on je morao da se odrekne tog papira da bi zaigrao reprezentativni fudbal.

Fudbalski klub Bazel ove sezone u svojim redovima ima četvoricu fudbalera albanskog porekla. Treći golman Jozef Pukaj ima državljanstva albanije i Švajcarske, isti je slučaj sa Taulantom Džakom, a Kemal Ademi ima pasoš Švajcarske. Blizu prvog tima je i mladi Ticijan Tuši koji ima pasoše Švajcarske i ''Kosova''.

U timu Bazelu su ove sezone i dvojcia Srba. Mladi golman Đorđe Nikolić, nekadašnja nada Partizana i čuvar mreže Jagodine čeka svoju šansu, dok je u švajcarskom timu i iskusni Zdravko Kuzmanović.

Edon Žegrova je ove sezone u Bazelu nastupio na samo devet mečeva, uglavnom ulazeći sa klupe. Istina, u poslednje vreme dobija više minuta na terenu, a na meču u Rusiji bi sasvim sigurno igrao.

Kriza sa povredama u ekipi Bazela, kao i težak meč koji imaju za vikend, sasvim sigurno bi ga ubacila u postavu za ovaj susret. Ipak, to se neće desiti zbog spornog pasoša koji poseduje. Zbog njega je stekao pravo da nastupa za tzv Kosovo, za koje ima već 15 nastupa, ali ne može da igra u nekoliko evropskih zemalja koje ne priznaju njegove papire.

Fudbaleri Bazela su nakon tri kola grupne faze obezbedili prolaz u prolećni deo takmičenja. Oni imaju 10 bodova, a pobeda u jednom od poslednja dva kola garantuje im prvo mesto u grupi. Prvi meč protiv Krasnodara, koji ima 6 bodova, dobili su 5:0, a Žegrova tada nije bio u sastavu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC