• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije ispunio očekivanja Čeferina, ali ostaje: VAR i u plejofu za EP 2020!

Autor mondo.rs

Igraće baraž reprezentacija Srbije narednog proleća, a VAR tehnologija posmatraće susret protiv Norvežana.

Iako je ranije u toku dana, Aleksandar Čeferin pričao o lošim stranama VAR tehnologije i tome kako njegova očekivanja nisu ispunjena, tehnologija ostaje. Gledaće se snimci i narednog proleća.

Na programu će u martu biti plej-of mečevi, baraži za odlazak na Evropsko prvenstvo. Igraće se u četiri divizije, prvo polufinala, a zatim finala, sve pod budnim okom arbitara u VAR sobi.

Možda će vas zanimati

Odluka koju je doneo Izvršni komitet UEFA odnosi se na ove mečeve koji će dati putnike na EURO 2020, ali i na jpoš neke mečeve. Odlučeno je da VAR sistem obuhvati i kvalifikacione utakmice za Mundijal koji će se dve godine kasnije igrati u Kataru.

Srbija će za cilj imati plasman na oba takmičenja, a već je postala navika da nam kvalifikacije za Mundijale bolje idu. Ipak, druga šansa koju smo dobili u ovom ciklusu evropskih kvalifikacija, mogla bi da nam donese i dugo čekani plasman.

Reprezentacija Srbije će prvo gostovati Norveškoj, u polufinalu plej-ofa. Ukoliko na tom meču upišu pobedu, fudbaleri Srbije će dočekati boljeg iz okršaja Škotske i Izraela. Tada će se pred domaćom publikom, ali i pred kontroverznom tehnologijom, boriti za evropsku fudbalsku smotru.

Od ranije je poznato da će na Evropskom prvenstvu koje se igra naredne godine, takođe biti korišćena VAR tehnologija. Tako će svi stadioni, u 12 evropskih gradova, biti pokriveni dodatnim kamerama koje je olakšavati posao arbitrima.

Iskustva koja srpski nacionalni tim ima sa VAR tehnologijom nisu sjajna. Podsetićemo na mundijalski okršaj protiv Švajcarske, kada Feliks Brih nije želeo da uvaži sugestiju svojih kolega, pa je bez gledanja snimka odbio da dosudi penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC