• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seltiku Liga kup, Rendžersu malo penal i igrač više!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Seltika su stigli do četvrtog uzastopnog trofeja u Ligi kupu, a ukupno 19 pehara u ovom takmičenju.

akmičenje koje postoji od 1946. dobilo je svog starog šampiona. Iako Rendžers ima najviše titula u Liga kupu, Seltik je osvojio svoj četvrti uzastopni trofej, apeti pehar u poslednjih šest godina.

Možda i pomalo nezasluženo, zeleno-beli su slavili u jubilarnom 50. Old Firmu koji se igra u okviru Liga kupa. Ova pobeda je još značajnija kada se zna da im je donela 19. trofej u takmičenju.

RENDŽERS - SELTIK 0:1 (0:0)
/Žulijen 60/

Možda će vas zanimati



Ceo ovaj izveštaj mogao je da bude i drugačiji. Imao je tim Stivena Džerarda igru, velike šanse i nekoliko nedovoljno raspoloženih igrača u napadu. Mora se, ponovo, istaći Morelos, čovek koji postiže golove protiv svih, osim protiv Seltika.

Čak pet šuteva u okvir gola Seltika za prvih 45 minuta, uz nijedan takav na drugoj strani terena, pokazuju ko je više želeo da igra fudbal. Ekipa u plavim dresovima je pokušavala da stvori šanse, a onda ih je njihov najbolji strelac promašivao.

Za to, kad tad, dođe kazna. Ovog puta preko štopera Seltika Žulijena, koji je iskoristio odlično ubačenu loptu iz slobodnog udarca. Bio je najviši u skoku, ali je možda pre kontakta sa loptom bio i u ofsajdu, koji nije signaliziran.

Seltik je došao do prednosti, a ubrzo je najveći rival imao i najbolju šansu da je neutrališe. Mladi Frimpong koji je nastupao kao desni bek je oborio Morelosa u kaznenom prostoru, skrivio jedanaesterac i dobio direktan crveni karton.


Ponovo se lopte prihvatio napadač iz Kolumbije, ali je iskusni Frejzer forster pročitao njegovu nameru. Pozajmljeni golman Sautemptona je tako izrastao u heroja, a navijači Seltika će znati da proslave njegov doprinos u osvajanju ovog trofeja.

Pokušao je do kraja meča Stiven Džerard i ubacivanjem Džermejna Defoa, iskusnog golgetera, ali je ekipa već ''potonula''. Energija sa kojom su ušli u meč je nestala, a njihovi napadi otupeli.

Bio je ovo čak 419. derbi Glazgova. Ekipa Rendžersa je slavila na 161 meču, Seltik sada ima 159 pobeda, a 99 puta je bilo nerešeno. Kada bismo gledali samo utakmice odigrane u Liga kupu, ekipe su izjednačene sa po 24 pobede, uz dva remija.

Rendžers: MekGregor, Tavernije, Goldson, Helander (od 84. Katić), Barišić, Kamara (od 71. Defo), Džek, Aribo (od 74. Barker), Arfild, Kent, Morelos
Seltik: Forster, Frimpong, Žulijen, Ajer, Hajs, Braun, MekGregor, Forest (od 66. Biton), Kristi, Eljunusi (od 46. Džonston), Morgan (od 59. Eduard)

Dosadašnji osvajači Liga kupa: Rendžers 27, Seltik 19, Aberdin 6, Harts 4...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC