• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Madridu potrebno 200.000.000€, moraće da prodaju igrače

Autor mondo.rs

"Marka" piše da bi UEFA i Primera mogli da kazne "kraljevski" klub naredne godine...

Real Madrid će u narednom periodu morati da pripazi na to kako troši novac!

Kako piše španska "Marka", klub sa stadiona "Santijago Bernabeu" moraće da zaradi oko 200 miliona evra od prodaje igrača kako bi izbalansirao knjige za finansijsku godinu.

Možda će vas zanimati

List specijalizovan za praćenje madridskog velikana u stopu, navodi da je Real mnogo novca uložio u promjene igračkog kadra u prethodnoj godini i da će zbog toga morati da stvore profit na drugoj strani.

Kupovinom Edena Azara, Edera Militaa, Luke Jovića, Rodriga i Ferlana Mendija, Real je potrošio oko 350 miliona evra. Oni su i prodavali igrače, jer su ih napustili Markos Ljorente, Kejlor Navas, Raul de Tomas, Mateo Kovačić, Teo Ernandez...

Ipak, "Marka" procjenjuje da su na tim poslovima inkasirali tek oko 150 miliona evra, te da preostalih 200 moraju da nadoknade kako ne bi bili pod posebnom prismotrom UEFA i španske Primere.

U analizi istog lista, ističe se da je Real planirao da zaradi veliku sumu novca na prodajama Hamesa Rodrigeza i Gereta Bejla, koji su prošlog ljeta ipak ostali u klubu.

Oni bi mogli da napuste klub na zimu, ali je daleko realnija opcija ljeto. Prvi favoriti da klub napuste već u januaru su Marijano Dijaz i Brahim Dijaz.

Ostaje pitanje koliko bi UEFA i Primera oštro pristupili eventualnom kažnjavanju "kraljevskog" kluba ukoliko Florentino Perez i njegovi saradnici ipak ne uspiju da izbalansiraju finansijsko poslovanje.

Mnogo primjera iz prošlosti pokazuje da bi UEFA već pronašla način da ne kazni velikane, kao što je to bio slučaj sa Pari Sen Žermenom i Mančester sitijem...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC