• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buran derbi koji to i nije: De Jong isključen, Kinez šokirao Barselonu!

Autor mondo.rs

Na stadionu na kom nikada nije izgubila, a završen je 2009. godine, Barsa je napravila preokret zahvaljujući Luisu Suarezu, ali je Frenki De Jong dobio crveni karton i pozvao komšije da uzvrate što su one i uradile preko Vu Leija.

U jednom od najneravnopravnijih gradskih derbija na svijetu - remi!

Slaviće se kao da je zabilježena pobjeda, a pobjede nije bilo od 2007. kod kuće i 2009. u gostima.

U "Derbiju Barselone" poveo je posljednji tim na tabeli Primere. Ernesto Valverde ostavio je Ivana Rakitića u svlačionici i izazvao Luisa Suareza da kreira preokret za povratak šampiona na čelo tabele poslije prve runde u 2020, ali je Frenki De Jong napravio glupost i dobio crveni karton što je debitant na klupi domaćih (i bivši igrač Barse), Abelardo, iskoristio i perfektnom izmjenom "poentirao" na kraju.

Možda će vas zanimati

Momak koji je debitovao za Šangaj sa 14 godina i 287 dana ušao je u igru u 74. minutu, a 14 minuta kasnije postigao pogodak za izjednačenje i veliku radost većeg broja od 33.526 navijača na "RCDE" stadionu u prestonici Katalonije.

Uspješnije, moćnije i slavnije komšije na njemu nikada nisu izgubile u ligaškim derbijima, ali u 171. izdanju nisu ni pobijedile: Espanjol - Barselona 2:2 (1:0).

Plavo-bijeli trenera (i bivšeg fudbalera Barse) Abelarda Fernandeza poveli su u 22. minutu poslije prekida sa lijeve strane i jedinog šuta ka golu rezerviste Neta, koji zaista nije mogao da zaustavi perfektan udarac glavom Davida Lopeza.

Loptu je sa boka poslao Mark Roka, a jedan od trojice Lopeza u timu postigao prvi pogodak u Primeri od posljednje runde sezone 2016/17 za vođstvo koje je samo dodatno motivisalo favorita da nastavi sa napadima ka Dijegu Lopezu.

Veteran na golu "fenjeraša" imao je pune ruke posla u prvom poluvremenu, ali je njegova mreža ostala netaknuta do odlaska na odmor sa kog se na teren nije vratio Ivan Rakitić, već Arturo Vidal. Trener "Blaugrane" Ernesto Valverde nastavio je rat sa hrvatskim vezistom i zvanično ga označio uzrokom loše igre cijelog tima u prvih 45 minuta, a da nije pogriješio...

...uvjerili smo se ubrzo po nastavku duela.

Inspirisani Suarez, koji je u prvom poluvremenu pogodio stativu udarcem "iz koljena" sa desne strane, ovog puta uradio je nešto slično sprintajući na centaršut Davida Albe sa lijevog krila i pružanjem lijeve noge uspio da "potkači" loptu tako da su i Lopez i ona završili u mreži već u 50. minutu.

Samo devet minuta kasnije, poslije 11. pogotka u La Ligi ove sezone, Suarez je spoljnim dijelom stopala poslao perfektan centaršut na "drugu stativu" prema još neoznojenom Vidalu, a ovaj "nabo" loptu glavom kao da je "tukao" volej udarcem, pa je Lopez još jednom uspio samo da je "dotakne" na putu ka mreži... ne i zaustavi.

Pogledi fudbalera Espanjola poslije pogotka "Ratnika" nisu odisali optimizmom, ali su se stvari promijenile u 75. minutu kada je De Jong izgubio loptu na svojoj polovini pa povukao Džonatana Kaljerija za dres sa leđa, što Karlos Del Ćero nije mogao ni želio da mu oprosti. I Abelardo i Valverde su momentalno pripremili izmjene, s tim da je jedna direktno dovela do promjene rezultata i ishoda meča.

Šansu je u napadu dobio Vu Lei, koji je prije godinu dana stigao iz Šangaja kao pravi "vunderkind" kineskog fudbala, ali i igrač koji je ove sezone postigao po gol u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Ligi Evrope i La Ligi. Ovaj četvrti pamtiće dugo, a dao ga je nakon što je propustio veliku priliku u 77. minutu.

U 86. nije - tukao je sa desne strane u "malu mrežu" i savladao Neta, koji je solidno odmijenio povrijeđenog Mark-Andre Ter Štegena.

Do kraja, rastrojenu Barselonu koju je ulazak Nelsona Semeda umesto Antoana Grizmana u situaciji sa igračem manje samo dodatno dezorijentisao, morao je da kazni i Kaljeri, ali se Argentinac poneio sebično i ostao bez šuta na gol u fantastičnoj šansi dok su dvojica njegovih saigrača širila ruke i čekala pas u šesnaestercu.

Na kraju - 2:2.

Espanjol: Di. Lopez - H. Lopez, Naldo, Bernardo, Vilja - Viktor (od 62. Vargas), Da. Lopez (od 67. Ituraspe), Mark Roka, Oskar - Kaljeri, Darder.

Barselona: Neto - Roberto, Pike, Langle, Alba - Rakitić (od 46. Vidal), Buskets, De Jong - Mesi, Suarez, Grizman (od 80. Semedo).

Rezultati 19. kola:

subota:

Valensija - Eibar 1:0 (1:0)
/Gomez 27/

Hetafe - Real Madrid 3:0 (1:0)
/Sorija 35, Varan 55, Modrić 97/

Atletiko Madrid - Levante 2:1 (2:1)
/Korea 13, Felipe 18 - Rođer 16/

Espanjol - Barselona 2:2 (1:0)
/David Lopez 23, Vu Lei 88 - Suarez 50, Vidal 59/

nedjelja:

Granada - Majorka
Real Sosijedad - Viljareal
Alaves - Betis
Selta - Osasuna

petak:

Valjadolid - Leganes 2:2 (1:2)
/Unal 8, 79 - Braitvait 4, Mesa 13/

Sevilja - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
/Nunez 60 - Kapa 15/

Tabela: Barselona (+1) 40, Real Madrid (+1) 40, Sevilja (+1) 35, Atletiko (+1) 35, Sosijedad 31, Valensija (+1) 31, Hetafe 30 (+1), Bilbao (+1) 29, Levante (+1) 26, Viljareal 25, Granada 24, Osasuna 23, Betis 23, Valjadolid (+1) 21, Alaves 19, Eibar (+1) 19, Majorka 15, Selta 14, Leganes (+1) 14, Espanjol (+1) 11.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC