• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan neće stranca ove zime, svi hoće njegove: Ponude sa svih strana

Autor Vladimir Sukdolak

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, na početku priprema govorio o prelaznom roku koji je u toku.

 Partizan neće stranca ove zime, svi hoće njegove: Ponude sa svih strana Izvor: Mondo/Goran Sivački

Zimski prelazni rok u Partizanu protiče relativno mirno.

Najveći deo posla crno-beli su završili prodajom Strahinje Pavlovića u Monako još u novembru mesecu. Humsku je u međuvremenu napustio golman Filip Kljajić. O eventualnim pojačanjima i odlascima govorio je generalni direktor Miloš Vazura.

Možda će vas zanimati

"Za nas je prelzani rok počeo u novembru, kada smo realizovali transfer Strahinje Pavlovića. Deluje da se ništa ne dešava, a u stvari smo na vreme završili jedan od najvećih transfera ikada u Srbiji. Radi se na dovođenju igrača, ali neće biti mnogo promena. Ekipa ostaje ta koja jeste", izričit je čelnik "parnog valjka".


Skauti Partizana prate nekoliko vrlo zanimljivih opcija, ali ove zime u Humsku neće stići stranac.

"U zavisnosti od potreba, videćemo koje ćemo pozicije da pojačamo. Razgovaramo sa pojedinim igračima, ali ništa nije 'čvrsto' da može da se priča o tome. Nećemo sigurno stranca da dovodimo. Ne ide nam u korist da dovedemo igrača sa velikom platom, a da ne bude u protokolu. Finansijski nije isplativo, a verovatno ni taj igrač ne bi pristao da dođe i da ne bude u protokolu. Ne želimo da pravimo lošu atmosferu. Drugi su imali sličan problem i time su jako narušili atmosferu. Nije tu jedan nezadovoljan, već dvojica, trojica...".


Vazura očekuje da Lazar Marković "eksplodira" tokom proleća.

"Očekujemo da veliko pojačanje bude Lazar Marković. Sve nade ulažemo u njega. Odlučili smo da ga potpuno oporavimo jesenas, da ga ne vraćamo na teren i mislim da će on biti najveće pojačanja Partizana u narednih šest meseci", mišljenja je direktor crno-belih.

Ni Slobodan Rajković nije otpisan.

"U kontaktu smo s njim, pričali smo. Čekamo da se vrati, videćemo da li će nam se putevi poklopiti".

Ponude u Humsku stižu sa svih strana. Najviše ih ima za strance...

"Imamo ozbiljne ponude za igrače, ali mi ih nećemo prodavati. U subotu sam ponovo dobio ponudu za Sumu iz Kine, za Asana iz Francuske, odakle su tražili i Sadika. Veliko je interesovanje za igrače Partizana, za skoro sve, ali smo rekli da u ovom prelaznom roku nema odlazaka".

Vazura je odbacio medijske spekulacije da je Lokomotiva iz Moskve ozbiljno zagrizla za Asana.

"Ne, nije tačno. Bila je Francuska i to mnogo veća cifra od one koja se pominje".

Crno-beli mogu već ove zime da reše status Umara Sadika.

"Partizan ima pravo da povuče klauzulu u januaru i junu. U dogovoru sa fudbalerom ćemo odlučiti kada ćemo to uraditi. Nama je svejedno. Možda ćemo i sada. Potrebno je samo da pošaljemo mejl".

Izvor: MN PRESS


Trener Savo Milošević nastavio je tradiciju i na pripreme će voditi nekoliko momaka iz omladinske škole.

"Svako dete je zasluženo na prozivci. To bi trebalo da shvate kao jedan vid nagrade za rad u trud. Mnogo puta se desilo da dođu na pripreme i ostanu uz ekipu. Na njima je da se dokažu, imaju 14 dana sa 'prvim timom' da pokažu da li su fizički i psihički spremni za novi korak u karijeri. Neko od ovih momaka koje danas vidite, sigurno će u junu postati prvotimac".

Da li Partizan traži desnog beka u Srbiji?

"Ima ih mnogo, pratimo ih. Ali, mi imamo desnog beka, to je Nemanja Miletić i ta pozicija nam nije prioritet u ovom prelaznom roku".

U "Zemunelu" je u nedelju bio i Musa Ndžaji. Pored mladog Norvežanima, još nekoliko igrača ima nerešen status u ovom trenutku.

"Musa je došao kod jednog trenera, promenio se šef stručnog štaba. Izgubio se kontinuitet. Razgovaraćemo s njim i videti šta ćemo, da li će ponovo na pozajmicu. Pešukić će na pozajmicu u Budućnost, a verovatno će i Gigić na pozajmicu u neki klub Superlige. U narednih sedam dana bi trebalo to da rešimo. Slično je sa Strahinjom Jovanovićem, možda ode na pozajmicu, možda ga i transferišemo ili produžimo ugovor. Ostaje otvoreno. Šehović je tu..."

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


Vazura očekuje da predstojeće pripreme budu najbolje u poslednjoj deceniji i da ekipa maksimalno spremno dočeka nove izazove na domaćim frontovima.

"Idemo 15 dana u Tursku, pa se selimo u Dohu na vrlo ozbiljan turnir. Tamo smo gosti i Partizan je platio samo deo od avionskih karata. Svi smo saglasni da u poslednjih deset godina nismo imali ovako dobar plan priprema. U Kataru ćemo igrati jako ozbiljne utakmice, samo uporedite protivnike od prošle godine i sada. Ogromna je razlika. Mislim da će ekipa prvo kolo dočekati maksimalno takmičarski spremna", podvukao je Miloš Vazura.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC