• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte ''senegalskog Holanda'' - Musa Kone je pravi pogodak

Autor mondo.rs

Kada se priča o velikim transferima i pravim pogocima na tržištu, teško da bi vam na pamet pao donji deo tabele u Francuskoj.

 Liga-1-Nim-Anze-1-0-Musa-Kone-senegalski-Erling-Holand-Borusija-Dortmund Izvor: Maja Hitij/Bongarts, Getty Images/Maha Hitij

Ekipa Nima je imala jesenji deo prvenstva za zaborav. Na kraju 2019. godine su bili među najozbiljnijim kandidatima za ispadanje iz Lige 1 i prolećni deo sezone nije mnogo obećavao.

A onda su se stvari promenile. Tako sada Nim ima četiri uzastopne pobede i više se ne nalazi u zoni ispadanja. Imaju i napadača o kom će se pričati.

Možda će vas zanimati

Senegalac Musa Kone ima 23 godine i u dosadašnjoj karijeri je nosio dres Ciriha i Dinama iz Dresdena, ekipe koja se takmiči u drugoj ligi Nemačke. Tokom jesenjeg dela sezone je odigrao 16 mečeva u ''Cvajti'', postigao šest golova i završio misiju u Nemačkoj.


Nim ga je kupio za dva miliona evra, kao jedno od kapitalnih pojačanja u borbi za opstanak. Da se razumemo, nije Musa Kone sam napravio ovu seriju od četiri pobede.

Francuski tim je već imao dve pobede, izvojevane u prvom delu januara, a zatim je u klub stigao mladi napadač. Nakon što su savladali Monako i Dižon, Kone je debitovao protiv Nice.

Proveo je na terenu 32 minuta, a u nadoknadi tog susreta je postigao i svoj debitantski gol u novom klubu. Nim je na gostovanju savladao Nicu rezultatom 3:1.


Večeras je tim koji se bori za opstanak dočekao Anže, a Musa Kone je susret počeo na klupi. Ušao je u igru u 79. minutu, samo 60 sekundi kasnije se tresla mreža, a on je pogodio drugi put u dresu Nima.

Dve pobede, dva gola i dva nastupa za Musu Konea u Nimu. Proveo je na terenu ukupno 43 minuta, pa su u Francuskoj krenula poređenja za Erlingom Holandom i njegovom monstruoznom serijom po dolasku u borusiju iz Dortmunda.

Naravno, nije to još uvek isto, ali je na neki način Senegalcu bilo teže. Njegova ekipa se bori za opstanak i pritisak je ogroman, a on je do pre samo nekoliko nedelja igrao u drugoj ligi Nemačke.

Pored otpisanog Tuluza koji nakon 25 mečeva ima samo 13 osvojenih bodova, u borbi za opstanak su Amijen (21 bod), Dižon (26), Nim (27), Sent Etjen i Mec (28),...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC