• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Londonu muk: Uzalud "makazice", Olimpijakos u 119. minutu izbacio Arsenal

Autor mondo.rs

Izvanredan potez Gabonca bio na pragu da odvede "tobdžije" u narednu fazu Lige Evrope, ali su Grci u posljednjem minutu produžetka donijeli prolaz dalje.

 Olimpijakos-izbacio-Arsenal-iz-Lige-Evrope-makazice-Obamejang-VIDEO Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug/AP/Frank Augstein

Arsenal je uspio da na jednom meču napravi pregršt skretanja na put i sa puta koji vodi u osminu finala Lige Evrope, pošto su uprkos spektakularnom načinu na koji su stigli do izjednačenja vrijednog pobjede, na kraju poklekli poslije samo šest minuta i tako završili učešće na evropskoj sceni.

ARSENAL - OLIMPIJAKOS 1:2 (0:1, 0:0), prvi meč 1:0
/Obamejang 113 - Sise 53, El Arabi 119/

Možda će vas zanimati

Ako se 113 minuta čekalo da bismo vidjeli taj pogodak, onda je vrijedilo svake sekunde. I opet nije bilo dovoljno.


Centaršut sa desne strane je išao u srce šesnaesterca, Martineli je uspio da glavom samo skloni loptu ka drugoj stativi, a loptu sa visokim lukom Obamejang uspijeva da zahvati "makazicama" i na prelijep način postigne gol za 1:1.

Slavlje na "Emirejtsu", domaćin dobija završnicu iz snova pogotkom koji će se prepričavati. Ali ne bi Arsenal bio Arsenal...

Trebalo je da taj gol donese osminu finala Arsenalu, trebalo je jer je čitav narativ išao na ruku tome. Ipak, taj scenario je Jusuf El Arabi uzeo u ruke i pocijepao kada su svi u Londonu polako počeli da se opuštaju.

Iskoristio je nepažnju odbrane domaćih, "zgrabio" dodavanje Masurasa i u 119. minutu donio konačnu pobjedu timu iz Pireja.

O koliko se suludoj utakmici radilo govori i da će Obamejang na kraju biti svojevrsni tragičar. Uzalud su mu bile spektakularne "makazice" iz 113. minuta, jer je u 122. imao izvanrednu priliku da donese izjednačenje i novi obrt u utakmici koja je oduzimala dah u svojih posljednjih 15 minuta.

Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug/AP/Frank Augstein

Olimpijakos je čitavim tokom meča bio žilav, naročito od 53. minuta kada je Sise donio 1:0 i rezultat koji je anulirao prvi meč odigran u Grčkoj.

Nije kvalitet bio tako visok sve dok utakmica nije stigla do produžetaka. Masuras je u jednoj prilici tada pogodio prečku sa skoro 20 metara i već tada zaprijetio Berndu Lenou.

Obamejang je na šest minuta učinio da svi pomisle da je kraj, ali Zvezdin "dželat" iz Lige šampiona je pokazao da je zaslužio mjesto u Ligi Evrope, mjesto koje će ih čekati i u osmini finala.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC