• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Od Tuzle siti nas može zaboljeti glava, recept je igra protiv Borca

Autor mondo.ba/Fena

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na "Grbavici" dočekuju ekipu Tuzle siti, u susretu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Željezničar - Tuzla siti, najava, Amar Osim, Aleksandar Kosorić Izvor: FENA/Harun Muminović

Trener "plavih" Amar Osim naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je njegova ekipa neopravdano veliki favorit u odnosu na ekipu koja za Željezničarom zaostaje samo četiri boda na tabeli i pokazala je da može parirati jakim protivnicima.

"Tabela pokazuje da smo mi samo malo bolji od njih. Mi smo dva meča kod kuće izgubili od protivnika koji su na tabeli slabiji od Tuzle i vjerujem da stvarni odnos snaga nije tako veliki. Tuzla siti ima dobrih igrača od kojih nas može zaboljeti glava ako ne pristupimo meču ozbiljno. Moramo ući u meč kao protiv Borca ako želimo ostvariti pobjedu", izjavio je Osim na današnjoj konferenciji za medije.

Možda će vas zanimati

Podsjeća da su Tuzlaci protiv Sarajeva odigrali ravnopravno prvo poluvrijeme, a protiv Zrinjskog su do posljednjih deset minuta imali neriješen rezultat, što mnogo govori o kvalitetu njihove ekipe.

"Ne vidim zašto protiv nas ne bi odigrali kvalitetno. Pokazali su kvalitet protiv Sarajeva i Zrinjskog, imaju odlične igrače i mogu nam stvoriti mnogo problema", rekao je Osim i dodao da Željezničaru nije svejedno da li će u treći krug Premijer lige BiH ući kao drugoplasirana ili trećeplasirana ekipa, jer bi drugo mjesto na tabeli u narednom krugu takmičenja donijelo pet uzastopnih utakmica u Sarajevu.

Osim za ovaj meč neće moći računati na usluge povrijeđenih Zeca, Zajmovića i Subašića, dok je nastup Jovanovića upitan.

Defanzivac Aleksandar Kosorić ističe da igrači Željezničara jedva čekaju da istrče na teren "Grbavice" u prvom domaćem susretu u drugoj polusezoni Premijer lige BiH. Nada se velikoj podršci navijača i nastavku niza utakmica bez primljenog gola.

"Odbrana je trenutno dobra, ali može biti na većem nivou. Nadamo se da možemo nastaviti niz bez primljenog gola. Tuzla siti ima dobre igrače, imaju dobre kontranapade i moraćemo biti veoma oprezni", zaključio je Kosorić.

Utakmica Željezničar - Tuzla siti će biti odigrana u nedjelju, 8. marta na stadionu "Grbavica" od 18 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC