• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj karijere kakva se neće ponoviti: Kad se drugi gase, on je eksplodirao!

Autor Mladen Šolak

Otišao je jedan od najupečatljivijih likova španskog fudbala u ovom veku i u ovoj deceniji.

 Aric-Aduriz-kraj-karijere-Bilbao Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Atletik Bilbao je ostao bez jedne od svojih ikona, a evropski fudbal bez igrača zbog kojeg je bio poseban gušt gledati baskijskog velikana.

Aric Aduriz (39) potvrdio je da je završio karijeru i da neće biti tu kada Primera bude nastavljena. Kad god se to dogodi.

Možda će vas zanimati

U emotivnom obraćanju javnosti, Aduriz je na društvenim mrežama podelio svoju sliku iz detinjstva, i uz nju dirljivu poruku, koja će dotaći sve njegove poštovaoce. A ko voli fudbal, voleo je ili bar poštovao i ovog asa, koji je za Bilbao igrao ukupno 12 godina, u tri navrata.

Poslednji put došao je u klub 2012, iz Valensije, na početku svojih tridesetih. U tom periodu karijere, kada većina posustaje i slabi, on je dodao gas.

Do svog 30. rođendana dao je 101 gol, a od onda čak 184!

Izvor: MN PRESS

As Bilbaa, koga smo u Beogradu mogli da vidimo na gostovanju Partizanu 2015. godine (na slici), tako je dobro igrao u svojim poznim profesionalnim godinama da se 2016. vratio u reprezentaciju posle šest godina, a onda je za Španiju igrao i 2017.

Sa svojih 36!

Centarfor poznat po sjajnoj igri glavom i neverovatnom prvom dodiru dao je svoj oproštajni prvenstveni gol prošlog leta, spektakularnim makazicama protiv Barselone. Na taj način, u poslednjem minutu utakmice, pokazao je da je i na pragu četrdesetih i dalje bio u stanju da igra, sve dok mu povreda kuka nije ipak rekla da je gotovo.

S obzirom na to da je jedini uz Mesija koji je postigao gol u 15 uzastopnih sezona Primere, jasno je da niko neće uspeti da skoro odmeni...

Izvor: JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Evo šta je napisao na rastanku.

"Došao je trenutak. Mnogo puta rekao sam da će fudbal pre napustiti tebe nego što ti napustiš fudbal. Juče su mi doktori rekli da moram da idem kod hirurga, pre ili kasnije, da bi mi operisao kuk i da bih mogao da nastavim uobičajen život koliko god je moguće normalno. Nažalost, moje telo je reklo 'Dosta je'. Ne mogu da pomognem saigračima onako kako bih voleo, niti onako kako zaslužuju. To je život profesionalnog sportiste. Prosto je, veoma prosto.

Nažalost prolazimo kroz mnogo težu i bolniju situaciju, pandemija koju trpimo ostavila nam je nezamenljivu štetu i moraćemo da nastavimo da se borimo, zajedno.

Zbog toga ne želim da brinete zbog mene, ovo je samo anegdote. Hajde da zaboravimo finala o kojima smo sanjali, jer će biti vremena da se oprostimo. I da, došlo je vreme za rastanak i na ovaj način se završava moj put - nezaboravan i čudesan, od početka do kraja.

Hvala vam, svim srcem.

20. maj 2020. Ariz Aduriz".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC