• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

50 najkul fudbalera u istoriji: Tu su i bivši igrači Zvezde i Partizana!

Autor Milutin Vujičić

A zanimljivo je da nema Mesija i Ronalda...

 [50 najkul fudbalera u istoriji:] Tu su i bivši igrači Zvezde i Partizana! Izvor: Guliver/ Emilio Andreoli/Getty Images

Popularni britanski sportski magazin "442" poznat je po zanimljivim i originalnim top listama, pa su se za junski broj odlučili da sastave spisak 50 najkul fudbalera u istoriji!

Nije tačno definisano šta bi "kul" predstavljalo u fudbalskom svetu, ali je jasno da se radi o onima sa zanimljivim i intrigantnim ličnostima, potezima van terena, lucidnošću i drugim stvarima, a zanimljivo je da na listi nije bilo mesta za Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Možda će vas zanimati

Nema ni legendarnog Pelea, čuveni Dijego Maradona je tek na 24. mestu, dok je na pobedničkom postolju čuveni italijanski vezista Andrea Pirlo.

"442" podseća na čuvenu autobiografiju Andree Pirla, u kojoj je govorio i o tome koliko je mrzio treninge, a poznata je njegova elegancija na terenu, i van njega, ljubav prema vinima, duga kosa i gusta brada, što svakako može da se podvede pod "kul".

Odmah iza njega je Dejvid Bekam, potom slede Johan Krojf, Džordž Best i Džej-Džej Okoča, koje smo svakako svi "videli" u vrhu.

U deset "najkul" plasirali su se i bivši francuski napadači David Žinola i Erik Kantona, potom Dimitar Berbatov, pa Ferenc Puškaš, dok je odmah iza njega Ronaldinjo. Na listi nema srpskih fudbalera, ali su tu dvojica bivših "večitih".

Nigerijski štoper Taribo Vest, koji je nastupao za Partizan u sezoni 2003/04, smešten je na 37. poziciju zbog "ludih ffrizura", ali i zbog toga što je "prošvercovao devojke" u kamp reprezentacije.

Na listi 50 "najkul" uvršten je i Robert Prosinečki, član generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona. Prosinečki je na 48. poziciji, a razlog je što nikada nije krio da je strastveni pušač, iako je bio profesionalni fudbaler.

Kompletnu listu na kojoj se nalaze Valderama, Brajtner, Bergkamp i drugi pročitajte na "442".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC