• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić "pecka" Mbapea: Super je to, ali igra u Ligi 1

Autor Milutin Vujičić

Ništa od važnih priznanja dok ne dođe u najbolju ligu svIJeta...

 Kilijan-Mbape-treba-da-ode-u-jacu-ligu-da-bi-napredovao-Luka-Modric. Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Kilijan Mbape je jedan od najboljih fudbalera svijeta, ali mnogi smatraju da bi trebalo da ode u jače takmičenje kako bi napredovao i mogao da računa na najveća priznanja.

Veliku grešku napravio je Nejmar, kada je otišao u Pari sen Žermen, pošto se njegov učinak u Ligi 1 nije vrednovao kao nekada u Španiji, pa je samo pitanje trenutka kada je i Mbape uvidjeti da mora da pođe dalje kako bi stao u koš sa najvećima...

Možda će vas zanimati

"Mbape ima sve što je potrebno da dominira fudbalom", rekao je Luka Modrić za "Gazetu delo Sport" i praktično izazvao Francuza da napravi naredni korak.

"Da bi napredovao mora da ode u ligu u kojoj njegova ekipa ne pobjeđuje tako lako".

Pari sen Žermen je ponovo bez "trunke znoja" osvojio prvenstvo Francuske, koje je doduše prekinuto, dok je u Ligi šampiona stigao do četvrtfinala nakon što je izbacio Dortmund. Ipak, da bi mogao da se nada "Zlatnoj lopti" neophodno je da osvoji pehar, a to PSŽ nikad nije uspio.

Ovim riječima Modrić je praktično pozvao Mbapea da dođe u Real Madrid, najuspkešniji klub planete, a koji ga traži već dvije-tri godine i probaće da dođe do njega već ovog ljeta.

Modrić je protiv Mbapea igrao finale Svjetskog prvenstva 2018. godine, koje je izgubio, ali je zbog igara i u Real Madridu osvojio "Zlatnu loptu", postavši tako prvi fudbaler koji je uspio da osvoji najvažnije individualno priznanje u eri Mesija i Ronalda.

Kilijan Mbape je karijeru počeo u Monaku, a od dolaska u PSŽ u ljeto 2017. godine odigrao je 120 utakmica za "svece" i postigao 90 golova. Ima još 49 asistencija, a podsjetimo tek mu je 21 godina...

"Siguran sam da mogu da igram na visokom nivou još bar dvije godine, a onda ćemo vidjeti... Volio bih da završim karijeru u Realu, ali to zavisi od njih", rekao je Hrvat.

Šta poslije?

"Naravno, ići ću na kurs za trenera. Za mene je reprezentacija iznad fudbala, i kao igrača i budućeg trenera, pa bih volio da budem u njoj", zaključio je Luka Modrić koji ima 35 godina i iza sebe karijeru vrednu divljenja.

Možda bi mogao Kilijan Mbape i da ga posluša...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC