• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludi preokret Intera u Parmi za samo dva minuta!

Autor mondo.ba

Parma je vodila do 84. minuta, a onda su gosti sa "Đuzepe Meace" za samo nekoliko minuta uspjeli da naprave veliki preokret!

 Parma - Inter 1:2, Serija A, 28. kolo Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Inter je bio nekoliko minuta od definitivnog oproštaja od borbe za titulu!

Prije prekida Serije A i pandemije korona virusa, porazi od Lacija i Juventusa su udaljili plavo-crne od "skudeta", remi u prvom meču poslije "restarta" sezone protiv Sasuola je napravio dodatni korak, a večerašnjih 84 minuta u posljednjem susretu 28. kola su se činili da su definitivno ugašene sve nade.

Možda će vas zanimati

Ali, onda je uslijedio preokret za samo dva minuta!

PARMA - INTER 1:2 (1:0)

Izabranici Roberta D'Aversa poveli su pogotkom 33-godišnjeg napadača Žervinja već u 15. minutu kada je majstorskom fintom prevario dvojicu čuvara i pogodio mrežu Samira Handanovića, ali to na kraju nije bilo dovoljno ni za jedan bod "krstašima".

Najprije je Stefan De Fraj poslije kornera u 84. minutu izjednačio, da bi samo dva minuta kasnije Alesandro Bastoni pogodio mrežu iz peterca i osigurao veliku pobjedu gostiju u Parmi.

Milanski tim je bio bolji na "Tardiniju", imali su gosti inicijativu većim dijelom susreta, ali su ipak zrelije šanse propuštali domaći fudbaleri, prvu već u 11. minutu. Odlično je po desnoj strani prošao Makedonac sa švedskim pasošem Dejan Kuluševski i pronašao Žervinja, koji je iz prve šutirao tik pored stative.

Iskusni napadač iz Obale Slonovače propustio je tada "zicer", ali se iskupio samo nekoliko minuta kasnije i to na majstorski način.

Najprije je primirio dugačku loptu Juraja Kucke, lažnjakom je potom prevario Antonia Kandrevu i Danila D'Ambrosija, a onda pogodio mrežu - 1:0.

Ekipa Antonija Kontea, koji je zbog suspenzije posmatrao utakmicu sa tribina, nastavila je da pritišće domaćina, nedostajao je samo završni pas da ozbiljnije ugrozi golmana Luiđija Sepea, dok su s druge strane, neuporedivo opasniji bili Parmini fudbaleri.

Još dvije stopostotne šanse propustio je Danac Andreas Kornelius i samo zbog njegovih početničkih grešaka, Parma nije otišla na odmor sa osjetnijom prednošću.

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

U drugom poluvremenu, Inter je nastavio da steže obruč oko Parminog gola, mogao je i do izjednačenja da je manje sebičan bio Romelu Lukaku, odnosno da je asistirao partneru iz vrha napada Lautaru Martinezu, ali se Belgijanac odlučio na udarac.

Dobru šansu propustio je i Kristijan Eriksen u 62. minutu, pa je sve zabrinutiji bio trener Konte na tribinima stadiona "Enio Tardini" jer su njegovi igrači mnogo komplikovali u kaznenom prostoru. Najbliži pogotku gosti sa "Meace" bili su u 82. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora dobru šutirao Aleksis Sančez, a još bolje reagovao Sepe i spriječio izjednačenje.

Ipak, golman Parme nije ništa mogao dva minuta kasnije kada je poslije kornera i asistencije Lautara Martineza, Stefan De Fraj glavom sproveo loptu iza njegovih leđa - 1:1.

Tada je vjerovatno zbog prigovora, drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Juraj Kucka, pa je do kraja Parma igrala sa 10 igrača.

A onda je u narednom napadu uslijedio novi šok za domaće - Viktor Mozes je lagano prošao po desnoj strani i centrirao u peterac, gdje je sam kao duh bio Alesandro Bastoni, koji se samo poklonio - 1:2.

Parma je takođe prije izjednačenja imala svoje prilike koje je čekala iz kontranapada i brze tranzicije, u pojedinim momentima je devetnaestogodišnji Kuluševski demonstrirao zbog čega je za 35 miliona evra u januaru potpisao za Juventus, ali se mreža Handanovića više nije tresla, osim spoljnog dijela.

SERIJA A - 28. KOLO:

Milan - Roma 2:0 (0:0)
/Rebić 75, Čalhanoglu 88 pen/

Udineze - Atalanta 2:3 (1:1)
/Lazanja 31, 87 - Zapata 9, Muriel 71, 79/

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:0)
/Bonacoli 88 - Barou 70 pen, Orsolini 75/

Sasuolo - Verona 3:3 (0:0)
/Boga 53, 77, Rožerio 90+7 – Lazović 51, Stepinski 57, Pesina 68/

Napoli - SPAL 3:1 (2:1)
/Mertens 5, Kaljehon 36, Junes 78 – Petanja 29/

Parma - Inter 1:2 (1:0)
/Žervinjo 13 - De Fraj 84, Bastoni 86/

Subota

Breša - Đenova 2:2 (2:1)
/Donaruma 10, Semprini 13 - Falke 38 pen, Pinamonti 70/

Kaljari - Torino 4:2 (2:0)
/Nandez 12, Simeone 17, Naingolan 46, Žoao Pedro 68 penal - Brener 60, Beloti 66/

Lacio - Fiorentina 2:1 (0:1)
/Imobile 67, Luis Alberto 83 - Riberi 25/

Igrano u petak:

Juventus - Leće 4:0 (0:0)
/Dibala 53, Ronaldo 62 pen, Iguain 83, De Liht 85/

TABELA: Juventus 69, Lacio 65, Inter 61, Atalanta 57, Roma 48, Napoli 45, Milan 42, Verona 39, Parma 39, Kaljari 38, Bolonja 37, Sasuolo 34, Fiorentina 31, Torino 31, Udineze 28, Đenova 26, Sampdorija 26, Leće 25, SPAL 18, Breša 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC