• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna Ćurčić gde je došao: Defanzivno ili ofanzivno - titula je moranje!

Autor Vladimir Sukdolak

Novi pomoćni trener Partizana kaže da dobro poznaje srpski fudbal, da mu se sviđa način na koji Savo Milošević kapira igru kao trener i naglašava da će Partizan biti spreman da osvoji titulu u novoj sezoni.

 Zna Ćurčić gde je došao: Defanzivno ili ofanzivno - titula  je moranje! Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Završena je i treća uzastopna sezona u kojoj Partizan nije uspeo da osvoji titulu prvaka. Za razliku od prethodnih, u minuloj takmičarskoj godini utehu nije pronašao ni u Kupu, gde je zaustavljen u finalu.

"Parnog valjka" je pred početak priprema povukao poteze u nadi da će ih oni vratiti na šampionski put. Pomalo neočekivano došlo je do promena u stručnom štabu, tako da je dosadašnjeg asistenta prvog trenera, Milana Đuričića, zamenio nekadašnji selektor Radovan Ćurčić.

U subotu je odradio prvi trening u "Zemunelu".

Možda će vas zanimati

"Kada ne poznajte dovoljno situaciju, može da bude prisutna nervoza. Navikao sam na takve stvari, jer sam dosta menjao sredine. Kada se završi prvi trening, osećaj je mnogo bolji", izneo je utiske nekadašnji selektor Srbije.

Vest da je Radovan Ćurčić priključen stručnom štabu "parnog valjka" odjeknula i prilično iznenadila mnoge, uprkos tome što je nekadašnji selektor jedno vreme bio čak i kandidat za prvog trenera, a o njegovom dolasku u stručni štab govorilo se i pre godinu i po dana.

"Prvi put kada se pričalo da ću se priključiti Miloševićevom stručnom štabu bio sam ugovorom vezan za klub sa Tajlanda. Jedno vreme nisam bio u Srbiji... Godinu dana sam pratio Partizan puno, često pričao sa Miloševićem, a presudile se ideje koje sam video kod njega. Mi se u suštini dosta dobro poznajemo, njegov način funkcionisanja, ideje. Fudbalski se dosta dobro slažemo. U poslednjih mesec dana smo doneli odluku da zajedno krenemo u novu sezonu".

Po mišljenu novog asistenta Sava Miloševića, nije se mnogo promenila situacija u Superligi Srbije od kada je on radio u elitnom domaćem takmičenju.

"Sve pratim, mislim da dobro poznajem srpski fudbal i stvari se, iako već desetak godina nisam u domaćem fudbalu, nisu mnogo promenile".

Na pitanje kako vas se čini Miloševićev Partizan, Ćurčić odgovara: "Očekivao sam da će Partizan izgledati dosta dobro, poznavajući njegove liderske sposobnosti. Partizan je, po meni, bio odličan i par nesrećnih okolnosti je uticao da se sezona završi bez trofeja. Partizan je bio baš onako kako se od njega očekuje da bude – ofanzivan, čvrst. Puno dobrih stvari i nadam se da će to ići samo ka boljem".

Radovan Ćurčić
Izvor: YouTube/FK Partizan

Ćurčić spada u trenere specijaliste za defanzivan fudbal.

"Više se od toga ne branim. Kao svaki ozbiljan trener pokušavam da razmišljam i o jednom i o drugom aspektu. To je nešto što me krasi još iz Javora, kada sam morao da nađem način kako ću se suprotstaviti, recimo, ofanzivnom Partizanu. Od tada me bije glas da gajim defanzivan fudbal i ne smeta mi to. Nadam se da ću, ako ništa drugo, dati doprinos kada je defanziva crno-belih u pitanju".

Novi asistent u stručnom štabu Partizana dobro poznaje pojedine igrače.

"Radio sam sa Stojkovićem, Markovićem, Vitas je bio mladi reprezentativac dok sam bio selektor. Čuo sam se sa Vulićevićem, mi smo u dobrim odnosimo, on je kao dete došao kod mene", rekao je Ćurčić.

O Partizanovoj mlađoj selekciji...

"Gledao sam igrače u prvom timu, ali se informišem, Milošević i drugi asistenti su mi pričali o njima. Dolaze neki novi klinci koji mogu da konkurišu za prvi tim, pored već igrača koji su tu. Poznato je da Partizan u svojoj školi pravi odlične igrače. Teško je pričati posle jednog treninga, puno informacija za mene u poslednja 24 sata", naveo je Radovan Ćurčić.

Titula?

"To je imperativ Partizana i to svi znamo. Partizan uvek mora da ide na titulu i ubeđen sam da može da je osvoji u sezoni pred nama", podvukao je Radovan Ćurčić.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC