• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 dokaza da je Kepa najveća greška u istoriji Čelsija!

Autor Milutin Vujičić

"Niko nek ne brani!", već se šale navijači Čelsija i nisu daleko od istine, pošto Arizabalaga skoro svaki drugi šut u okvir gola - i pusti u mrežu.

 Kepa-Arizabalaga-los-golman-Celsi-najskuplja-greska-u-istoriji Izvor: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Čelsi je u leto 2018. godine odlučio da Kepu Arizabalagu, tada nedovoljno zapaženog golmana Atletik Bilbaoa, učini najskupljim golmanom svih vremena. Platili su ga 80 miliona evra, potpisali s njim ugovor na sedam sezona, a danas su svesni da im je to jedna od najvećih grešaka u istoriji.

Možda će vas zanimati

Čuvar mreže koga plaćaju oko 8 miliona funti daleko je od najboljih golmana sveta, a to se još jednom potvrdilo u sredu kada ga je "bombardovala" ekipa Liverpula.

U porazu od 5:3 (3:0), Kepa Arizabalaga je bez sumnje bio najgori pojedinac Čelsija, pa su se navijači na društvenim mrežama šalili da je više odbrana tog dana zabeležio Pol Pogba, aludiravši na to kako je rukama odbranio šut Deklana Rajsa - i oštetio svoju ekipu za penal protiv Vest Hema (1:1).

Mnogi zbog toga misle da će Frank Lampard "ohladiti" Kepu Arizabalagu u poslednjem meču sezone protiv Vulverhemptona, u kom Čelsi želi da potvrdi učešće u Ligi šampiona...

To neće biti prvi put u njegovoj karijeri u Čelsiju, pošto ga je zbog katastrofalne forme jedno vreme ove sezone i Frank Lampard ostavljao na klupi, dok je poznat slučaj i Mauricija Sarija koji je pobesneo na Kepu Arizabalagu tokom prošle godine, kada je ovaj odbio da izađe iz igre.

Možda je tada Čelsi već naslutio da je pogrešio sa Kepom, ali nije zgoreg da uz pet podataka iz ove sezone pokažemo koliko je Španac daleko od sume koju je plaćen.

Kao prvo, Čelsi je ove sezone primio čak 54 gola (više od Evertona, Brajtona, Sautemptona), od kojih je neverovatnih 36 bilo na gostovanjima. Ujedno, to je rekord Čelsija u eri Premijer lige, posebno ako se uzmu sezone od kada je Roman Abramovič vlasnik kluba.

Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Kepa nije primio baš sve te golove, njegovih je 47, dok je samo osam mečeva u Premijer ligi završio sačuvane mreže, što je premalo za golmana ekipe koja "puca" na Ligu šampiona.

Kao drugo, verovali ili ne, ali čak 20 golmana u Premijer ligi je ove sezone zabeležilo VIŠE odbrana od Kepe Arizabalage. Naravno, ne očekuje se od njega da ima odbrana poput golmana koji su stalno izloženi šutevima sa distance, ali se isto tako očekuje da ih odbrani!

Tako je Kepa odbranio tek 55 udaraca koji su išli u okvir njegovog gola, što nam govori da ima samo osam odbrana više - od broja primljenih golova.

To znači da je skoro svaki drugi udarac ka njemu i gol za ekipu koja pokuša da ga savlada...

Kao treće, Kepa Arizabalaga je tek dve sezone među stativama Čelsija, ali statistika pokazuje da je već primio 8% SVIH golova koje je Čelsi dobio od početka Premijer lige (1992. godina), pa ko zna šta bi bilo ako ostane prvi čuvar mreže do kraja ugovora...

Samo u domaćem prvenstvu je za dve sezone primio surovih 86 golova (!?), dok je u svim takmičenjima prešao stotku (109 pogodaka).

Kao četvrto, u poslednjih šest utakmica na golu Čelsija, Kepa Arizabalaga je od ukupno 14 udaraca koje su protivnički igrači uputili ka njemu - uspeo da odbrani samo tri. Primio je neverovatnih 11 golova, pa zaista ne čudi što je "plavcima" potrebno da postignu toliko pogodaka da bi na kraju upisali pobedu i ostali u vrhu Premijer lige.

Za kraj, kao peti dokaz da je Kepa Arizabalaga najskuplji promašaj Čelsija, pogledajte i scenu iz finiša meča na "Enfildu" kada je čitava odbrana skočila na golmana zbog njegove neaktivnosti.

"Zaledio" se Kepa umesto da izbije loptu koja je bila nadomak njega, tako da su na njega vikali svi odbrambeni fudbaleri svesni da je na njemu bila odgovornost, pa je Čelsi umalo primio i šesti pogodak, odnosno samo je sreća spasila još većeg poniženja...

Zbog manjka koncentracije, katastrofalne statistike i visoke plate, pravo je pitanje kako će Čelsi uspeti da reši problem Kepe Arizabalage, a da istovremeno dovede golmana koji će ga zameniti.

S obzirom da obigravaju oko Jana Oblaka, za koga Atletiko Madrid traži čak 100 miliona evra, jasno je da su odlučili da ovoga puta dovedu "najbolje od najboljeg", međutim ostaće gorak ukus ustima pošto će sa Arizabalagom biti na velikom gubitku.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC