• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omonija - Zvezda na neutralnom terenu!? Državljani Srbije ne mogu da uđu na Kipar...

Autor Milutin Vujičić

UEFA će morati da donese odluku...

 Omonija-Zvezda-drzavljani-Srbije-ne-mogu-da-udju-na-Kipar-opcija-neutralni-teren Izvor: MN PRESS

Crvenoj zvezdi je na žrijebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona dodijeljena Omonija, a meč bi trebalo da bude odigran 15. ili 16. septembra na Kipru.

Međutim, situacija sa korona virusom i ovdje komplikuje. Prema podacima koji su dostupni na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, ažuriranim prije tri dana, djeluje da igračima Crvene zvezde neće biti dozvoljeno ovo gostovanje.

Možda će vas zanimati

"Državljani Srbije ne mogu da uđu na teritoriju Kipra, osim lica koja imaju regulisan boravak. Ukoliko lice ne posjeduje negativan PCR test, ima mogućnost testiranja po dolasku na Kipar, o sopstvenom trošku (60 evra). Bez obzira na posjedovanje negativnog testa, obavezna je mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana. Dva dana (48 sati) prije isteka samoizolacije, lice je u obavezi da se ponovo testira o svom trošku (85 evra)", piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ovo ujedno znači da bi igrači Zvezde morali da provedu dvije nedelje u samoizolaciji na Kipru bez obzira na rezultate testa, što nije izvodljivo, sem ako ne dođe specijalna dozvola Kiprana?

"Rezultat testiranja treba da se pošalje na elektronsku adresu [email protected], a samoizolacija će biti ukinuta ukoliko je rezultat ponovnog testiranja negativan. Pored toga, za ulazak na teritoriju Kipra neophodno je da se dobije dozvola za putovanje - Flight pass na sajtu https://cyprusflightpass.gov.cy i to 24 sata prije polijetanja aviona. Uvedene su kazne za sve putnike koji nemaju elektronski popunjen Flight pass u iznosu od 300 evra", navodi se i dodaje:

"Države su svrstane u tri kategorije: kategorija A (nije potreban PCR test, ni samoizolacija), kategorija B (neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata prije polijetanja) i kategorija C u koju je svrstana Srbija".

S obzirom na to da je meč zakazan za 15. ili 16. septembar trebalo bi sačekati konačnu odluku UEFA, ali ne bi trebalo da bude iznenađenje ako se bude igralo na neutralnom terenu.

Zbog ovakvih situacija ranije su se Mađarska, Poljska, Grčka i upravo Kipar ponudili da organizuju mečeve na neutralnom terenu, što bi moglo da znači da bi utakmica mogla da bude premještena u neku od pomenute tri države u kojima je građanima Srbije dozvoljen ulazak.

Prema posljednjim informacijama to su Mađarska i Grčka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC