• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbal je pokojnik koga nema ko da sahrani: Rade Bogdanović bez dlake na jeziku o reprezentaciji Srbije!

Autor Milutin Vujičić

"Nama je kapiten i stub odbrane čovjek koji ima 35 godina i koji je odavno trebalo da se povuče", kazao je Rade Bogdanović.

 Rade-Bogdanovic-o-reprezentaciji-Srbije-Srpski-fudbal-je-pokojnik Izvor: MN PRESS, MONDO

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dvije slabe utakmice na početku novog ciklusa Lige nacija protiv Rusije (1:3) i Turske (0:0), pa tako bez naročitog optimizma čekamo oktobar i baraž meč(eve) za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Malo šta je valjalo u pomenute dvije utakmice, posebno protiv Turske, ali se svi nekako nadamo da će srpski fudbaleri napraviti iznenađenje i za početak zaustaviti Holanda i ekipu koja djeluje moćno.

Možda će vas zanimati

Ipak, mnogi nisu optimisti, a među njima je i bivši reprezentativac Rade Bogdanović.

Znamo da je nekadašnji centarfor Atletiko Madrida uvijek "bez dlake na jeziku", pa tako ovoga puta nije štedio ni reprezentaciju Srbije, kao ni srpski fudbal u globalu...

"Veoma loše smo odigrali utakmice protiv Rusije i Turske. Ne znam da li je razlog tome nedovoljna fizička pripremljenost, duga pauza zbog korone ili nešto treće. Bili smo očajni, tromi i bezidejni. I nije to samo sada, već neko vrijeme tako izgledamo. Srpski fudbal me podsjeća na pokojnika kog odvezu u mrtvačnicu, ali nema ko da ga sahrani", oštar je bio Bogdanović u svom izlaganju.

Anketa

Da li će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

  • Naravno da neće

    64.38% (47)

  • Hoćemo!

    31.51% (23)

  • Da, ali ako promenimo selektora

    4.11% (3)

Da li će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

Rezultati

Bogdanovića je razočarao i nastup kapitena "orlova" Aleksandra Kolarova koji je dobio drugi žuti karton početkom nastavka, pa su se branili sa igračem manje...

"Nama je kapiten i stub odbrane čovjek koji ima 35 godina i koji je odavno trebalo da se povuče. I on je protiv Turske dobio dva žuta kartona i 40 minuta ostavio ekipu da igra oslabljena. Vidjećemo poslije Norveške da li ćemo plakati što je igrao u toj utakmici ili što će uskoro da se penzioniše. Realno, u ovoj selekciji jedini lider je Dušan Tadić. Od njega i očekujem najviše, jer bez njegovih lopti ni Mitrović, ni ostali ofanzivni ne mogu ništa", naglasio je Rade Bogdanović za "Informer".

Istakao je da promjena sistema sa trojicom pozadi "nama ništa ne znači" jer smo u defanzivi, prema njegovim riječima, uvijek bili "teški i spori, a kao narod nismo brzi".

Ostalo je još mjesec dana do meča koji bi mogao sve ovo da promijeni, ali...

"Iskreno, ne postoji neki valjani razlog za optimizam, iako nada umire posljednja. Trebaće nam mnogo sreće u Oslu, da se pogodi da nam bude dobar dan. Igra se samo jedan meč, ulog je veliki i sve je moguće. Nisu Norvežani fudbalska velesila, niti neko od koga bi trebalo da se plašimo i zaziremo, ali treba biti realan i reći da ovo sada nikako ne izgleda dobro", zaključio je Bogdanović.

Podsjetite se i gostovanja Radeta Bogdanovića u MONDO podkastu "Sve u 16".

"Kad sam došao u Atletiko Madrid, bilo je: 'Bog na nebu, a Radomir na zemlji. Ne možete razumeti to...", prisetio se Rade Bogdanović.
Izvor: YouTube

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC