• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzlanski derbi u devetom kolu, i jedni i drugi jasni: "Razmišljamo samo o pobjedi!"

Autor mondo.ba

U nedjelju se igra šesti premijerligaški, a ukupno osmi derbi "grada soli"

 9. kolo m:tel Premijer liga BiH Tuzla siti Sloboda najava Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Deveto kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine nudi dva gradska derbija.

Jedan je odgođen, onaj sarajevski, zbog obaveza aktuelnog šampion BiH na evropskoj sceni. Drugi je tuzlanski, između Tuzla sitija i Slobode, koji će biti igran drugog dana vikenda sa početkom u 18 časova.

Možda će vas zanimati

Tim povodom danas su u prostorijama domaćina, Tuzla sitija, klubovi održali zajedničku konferenciju za novinare. Prisustvovali su joj, ispred premijerligaša, Zlatan Nalić i Nemanja Nikolć sa jedne, te Gradimir Crnogorac i Amar Beganović sa druge strane.

"Što se tiče utakmice koja nas očekuje, nazvali ste je derbi, a odmah znate šta znači derbi. Sve su opcije moguće, to su specifične utakmice. Ako mene pitate, to je za mene takmičarska prvenstvena utakmica i kao takvoj pristupam. Prvenstveno je to utakmica za bodove, te jedan segmenat našeg puta ka krajnjem cilju", rekao je Nalić, čiji su izabranici prije četiri dana poraženi na gostovanju u Banjaluci rezultatom 2:0.

Prije martovskog dolaska u Tuzla siti, Nalić je komandovao upravo Slobodom, pa je prisutne predstavnike medija interesovalo da li će, možda, proraditi emocije…

"Normalno da hoće. To je klub koji sam trenirao i klub koji je dio moje porodične tradicije. Emocije postoje, ali ja sam sad zaposlen u Tuzla sitiju i moj jedini cilj jeste osvajanje tri boda", kategoričan je strateg rođen u Banjaluci.

Nemanja Nikolić jedva čeka početak jednog od tri bh. gradska derbija u m:tel Premijer ligi BiH.

"Drago mi je što ću biti dio jednog ovakvog derbija. Derbi budi posebne emocije, očekujem da nam te dodatne emocije pomognu i da osvojimo tri boda. Želimo dati maksimum i pokazati da smo bolja ekipa od Slobode. U našoj DNK je pobjeda i takav nam je menatalitet", rekao je Nikolić.

Nalićev kolega Gradimir Crnogorac ističe da je rival dobro skautiran.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica u nedjelju, znamo da je to dobra ekipa s visokim ambicijama, ali imamo mladu i poletnu ekipu koja se može svakom suprotstaviti. Svi igrači su spremni i daće maksimum kao što je to bilo i u prethdnom utakmicama. Vidjeli ste protiv Sarajeva da nemamo respekta prema nikome, mislimo o sebi i nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru i borbenu utakmicu i da će rezultat biti u našu korist", poručio je Crnogorac.

Nalićev tim pohvalio je i kapiten crveno-crnih Amar Beganović.

"Radi se o skupu jako dobrih individualaca, o ekipi koja možda ima najveći budžet u Premijer ligi. Međutim, mi imamo svoje adut i dovoljan kvalitet da se svakome suprotstavimo."

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 9. kolo

Subota:

OlimpikBorac (16.00)

Velež – Radnik (18.00)

Nedjelja:

Tuzla sitiSloboda (18.00)

Široki Brijeg – Mladost (20.00)

Ponedjeljak:

Krupa – Zrinjski (16.00)

Odgođeno:

Sarajevo – Željezničar

TABELA: Sarajevo 20, Borac 15, Željezničar (-1) 15, Tuzla siti 13, Velež 12, Široki Brijeg (-1) 11, Sloboda 10, Zrinjski (-2) 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost 7, Olimpik 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC