• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najbolja ekipa u skoku nas nije nadskočila": Dragan Bajić zadovoljan pobjedom Igokee nad "panterima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee zabilježili su šestu pobjedu u ABA ligi.

 IGOKEA - FMP 84:74 , izjave Dragan Bajić, Vladimir Jovanović Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Pred izabranicima Dragana Bajića u srijedu uveče u Laktašima pao je FMP u odgođenom duelu sedmog kola.

IGOKEA - FMP 84:74 (23:23, 27:21, 17:15, 17:15)

Možda će vas zanimati

"Panteri" su se dobro držali sve do sredine četvrte četvrtine, kada je domaćin serijom 12:2 riješio pitanje pobjednika i osigurao četvrto mjesto na tabeli regionalnog takmičenja.

"Čestitke mojim momcima i mislim da smo odigrali, mogu reći u stanju u kojem se nalazimo, jednu jako dobru utakmicu protiv jedne jako kvalitetne ekipe dobro vođena. Želim im sreću u prvenstvu i oni kroz svoje probleme koje su prolazili, nadam se da će što prije doći u onu formu koju trener (Vladimir Jovanović) želi", rekao je Bajić poslije utakmice.

Potom je kratko analizirao meč sa FMP-om.

"Što se tiče same utakmice, mislim da smo bili odgovorni pogotovu ovaj kraj utakmice, pogotovo kada je odbrana u pitanju. Prvo poluvrijeme napadački to je bilo jako dobro, postigli smo 50 poena, međutim u odbrani smo opet pravili greške, došlo je do pada koncentracije. U drugom poluvremenu smo ušli u mali problem kada je FMP zaigrao sa jednom višom petorkom gdje su takoreći preuzeli sve, a mi nismo imali rješenja i da sam ja u tim momentima odmarao neke igrače koji imaju kvalitet da razbiju takvu vrstu odbrane. Promjenom naše odbrane mislim da smo napravili dobru stvar, možda smo u toj promjeni napravili samo jednu grešku kada nismo na vrijeme napravili faul a nismo bili u bonusu i dozvolili smo im dva bacanja. Ovo ostalo je bilo jako dobro. Još jedna bitna stavka kod ove utakmice jeste da nismo dozvolili FMP-u koja je najbolja skakačka ekipa u ABA ligi da nas nadskaču, štaviše mi smo imali više poena iz drugog napada i kad se saberu svi košarkaški segmenti koji su bili prisutni na utakmici mislim da smo zasluženo pobijedili", dodao je trener "igosa".

Njegov kolega sa klupe "pantera" Vladimir Jovanović čestitao je domaćinu na zasluženom trijumfu.

"Utakmicu smo izgubili u posljednjih pet minuta, praktično kada smo ostali bez organizatora igre i za tih pet minuta smo postigli samo dva poena. Nismo se snašli na njihovu kombinovanu odbranu. Nemam šta da zamjerim osim nekih stvari u prepoznavanju situacije u napadu i znali smo da je Igokea jaka na ofanzivnom skoku, dozvolili smo im neke skokove poslije kojih smo bili brutalno kažnjeni i mislim i da je to na kraju presudilo pobjednika. Mi smo šutirali dobro za tri poena, a oni su šutirali odlično i postigli su neke ključne poene u poslednjih pet minuta. Nama treba ritam iz treće četvrtine i prvih pet minuta iz posljednje da iskoristimo kao nešto što je dobro. Mi sada ulazimo u ritam igranja utakmica svaka tri dana biće nam potrebno puno energije i pameti da bismo izašli kao pobjednici iz ove situacije", istakao je Jovanović, čiji tim se sada nalazi na 11. mjestu sa omjerom 2-5.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC