• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee nema pritisak ni imperativ pobjede pred meč sa Budućnosti: Ali, imamo obavezu da damo 120 odsto!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Derbi 19. kola ABA lige igra se u nedjelju uveče u Laktašima, gdje će košarkaši Igokee dočekati podgoričku Budućnost.

 Igokea - Budućnost, ABA liga, 19. kolo, najava, Dragan Bajić, Entoni Klemons Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

Oba tima će biti vrlo motivisana jer se bore za plasman na Fajnal-for, a u ovom trenutku "igosi" su ispred Podgoričana na tabeli s tim da imaju dvije utakmice više.

Možda će vas zanimati

Ekipa Dragana Bajića ima skor od 14 pobjeda i tri poraza, dok je tim koji vodi Dejan Milojević sa dva trijumfa manje uz takođe tri neuspjeha.Takođe, obje ekipe su u odličnoj formi - Aleksandovčani imaju pet vezanih pobjeda, a Budućnost dva trijumfa, ali Podgoričani imaju bolji međusobni skor.

Na posljednjih pet mečeva su slavili, uz ukupan rezultat od 14:4 u korist crnogorskog kluba.

"Očekuje nas nastavak takmičenja u ABA ligi, gostuje nam ekipa Budućnosti. Za taj tim mogu reći da su sa velikim ambicijama ušli u ovu sezonu i kad je ABA liga u pitanju i Evrokup. To su pokazali rezultatima u dosadašnjem toku kako u Evropi tako i u ABA ligi. Koliko su ambiciozni u ovoj sezoni da je i pored dobrih rezultata došlo do promjene trenera i sam angažman čovjeka koji se nešto vezao za NBA u nekom narednom periodu imao je debelih razloga da preuzme ekipu Budućnosti. O Dejanu stvarno neću trošiti puno riječi, imam visoko mišljenje o njemu kao treneru. Analizirajući sam tim Budućnosti gledajući moj tim kao trener nisam našao nigdje prednost da imamo u odnosu na njih kada su u pitanju igrački kvaliteti i same pozicije", rekao je Bajić.

Dejan Milojević, trener Budućnosti

"Očekuje nas teška utakmica. Igokea je uz Megu vjerovatno najprijatnije iznenađenje lige. Sastavili su dobar tim, igraju sjajno i znamo da nas očekuje težak meč. Dobro smo trenirali ovih par dana, uspjeli smo da odmorimo igrače, koji su imali obaveze u reprezentaciji, a da pritom ne izgubimo na treningu. Mislim da prilično spremni dočekujemo utakmicu. Mislim da će biti dobar meč i nadam se pobjedi."

Ipak, strateg Igokee se nada i vjeruje u pobjedu.

"To znači da mi u utakmicu moramo ući sa jednim maksimalnim angažmanom i da budemo maksimalno disciplinovani kada je odbrana u pitanju da ono što stavimo pred sebe te zadatke moramo ispoštovati ne mogu reći 100% već 120%. Moramo kroz jednu takvu odbranu da dođemo do lakih poena i naravno ako nam se kroz sve to ukaže šansa ja se nadam da ćemo je znati iskoristiti. Kao trener, bez obzira na prvo mjesto na kojem se nalazimo u ABA ligi nemamo nikakav pritisak, a ono što sam rekao svojim igračima naša je obaveza da do kraja ABA lige pokušamo ostvariti što bolji rezultat a samim tim i što bolji plasman na kraju ABA lige. To će nam svima značiti u budućnosti kako nama trenerima tako i igračima, a naravno i klubu koji predstavljamo", dodao je trener Igokee.

Košarkaš Aleksandrovčana Entoni Klemons dodao je da će "igosi" uložiti maksimalne napore da stignu do trijumfa u derbiju.

"Utakmica je novi izazov, dolazi nam poslije male pauze u prvenstvu. Igramo kod kuće i moramo biti spremni da odbranimo domaći teren. Borićemo se i pružiti najbolje od naših mogućnosti da ostvarimo pobjedu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC