• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić nahvalio Budućnost pred derbi: Istakao sedam košarkaša, ali veruje u Zvezdu!

Autor Milutin Vujičić

"Svesni smo da nas očekuje težak meč".

 buducnost-zvezda-livestream-prenos-arena-sport-dejan-radonjic-konferencija Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ostvarila pobedu nad Panatinaikosom u Evroligi, ali nema vremena za odmor ili analizu - odmah sledi derbi ABA lige protiv Budućnosti (nedelja, 20.00).

Možda će vas zanimati

Crveno-beli su već u Podgorici gde ih čeka veliki izazov, biće to 46. duel u regionalnom takmičenju (23:22 za srpski tim), a Dejan Radonjić podseća da će to biti već četvrti meč za njegovu ekipu u poslednjih sedam dana.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana podseća da je Budućnost ekipa formirana od domaćih igrača koji su dugo na okupu, a isto tako imaju kvalitet i iskustvo iz Evrolige.

"To je tim koji predvodi Nikola Ivanović koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs koji je takodje tu, je već starosedelac. Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans izmedju spoljne i unutrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić koji na poziciji 4 donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović", nahvalio je Radonjić svog narednog rivala.

"Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači".

U prvom delu sezone, kada je na klupi Zvezde sedeo Saša Obradović, Budućnost je slavila u Beogradu, a zato sada Radonjićeva ekipa želi "ribrejk".

"Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je jako značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima", zaključio je trener Zvezde.

Kapiten tima Branko Lazić odigrao je mnogo derbija protiv Budućnosti, a sada se vraća u sastav nakon dva meča pauze zbog suspenzije.

"Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone, uostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Imaju dugačku klupu, imaju dobar balans spoljnih igrača i igrača koji igraju u reketu, domaći igrači su jako dugo zajedno i sve to je dobro uklopljeno sa novopridošlim igračima Edžimom, Ridom, Apićem, Mitrovićem, Dela Valeom…

"Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane", zaključio je kapiten Zvezde.

Odmah posle ovog meča Zvezdi sledi još jedan težak meč, gostovanje CSKA u Moskvi.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC