• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA košarkaši koji su protiv vakcina - čekaju ih kazne: Jokićev saigrač, čovjek koji vjeruje u ravnu Zemlju, Supermen...

Autor Dragan Šutvić

Oko 10% košarkaša u NBA ligi nisu vakcinisani, a ako ne budu to učinili - imaju dva puta pred sobom.

 nba igrači koji ne žele vakcinaciju čekaju ih kazne  Izvor: Profimedia

Pred početak nove sezone u NBA ligi glavna tema je vakcinacija košarkaša, a čini se da su trenutno mnogo glasniji oni koji se protive imunizaciji, iako su u manjini.

Poznato je da 10% košarkaša u NBA ligi nije vakcinisano, a to ujedno znači da će neki od njih morati da prolaze rigorozne kontrole i testiranja, dok će pojedini morati i da preskaču mečeve svojih timova - zbog odluka lokalnih vlasti u San Francisku i Njujorku da samo vakcinisani mogu da igraju.

Možda će vas zanimati

Po slovu ugovora bi tako Endru Vigins, jedan od igrača koji se protive vakcinaciji, mogao da plati 350.000 dolara za svaki propušteni meč Golden Stejta, dok slična kazna čeka i Kajrija Irvinga.

Ako NBA zvijezda, koja vjeruje u još neke teorije zavjera poput "ravne Zemlje", ne bude igrala za Bruklin na mečevima u kojima su domaćini - ostaće bez 17,5 miliona dolara, što će biti značajan udarac na njegov džep, zbog kog se čak spekuliše da bi Netsi mogli da ga trejduju.

I dok se oni nadaju da bi NBA liga mogla da promijeni ove propise, ili bar lokalne vlasti, sve je duža lista košarkaša za koje se otkrilo da se protive vakcinaciji.

Izvor: MN PRESS

NBA liga neće zvanično saopštiti imena ovih košarkaša, nego je na njima da otkriju svoje stavove ako to žele, pa su pojedini zauzeli anti-vakserski stav. Pored pomenutih, to su još i Denis Šreder (Boston), Dvajt Hauard (L.A. Lejkers), Majkl Porter Džunior (Denver), Kent Bejzmor (L.A. Lejkers), Bredli Bil (Vašington)...

Doduše, vrijedi reći da je zvezda Vizardsa istakla da će još razmisliti o vakcini protiv korona virusa, dok su košarkaši poput Irvinga ili Viginsa znatno glasniji u propagiranju anti-vakserskog stava.

Vidjećemo kako će se NBA liga nositi sa tim ove sezone, a kako klubovi koji skupo plaćaju ove igrače.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC