• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov tandem i Harden sa Morave: Ovo je idealni tim ABA lige!

Autor Haris Krhalić

Kolumnista MONDA Miloš Jovanović i ove sedmice predstavlja najbolji tim na Jadranu iz prošlog kola.

 aba liga tim kola Izvor: MN PRESS

Edin i Miloš u podkastu vole da spomenu da Zvezda i Partizan nisu često zastupljeni u petorkama kola jer prosto, imaju velik fond igrača, puno ih rotiraju i često kada utakmice "izmaknu" u nepristojne razlike, mnogi se i odmore.

Međutim, ovo deveto kolo je malo iznenađenje – imamo dva Partizanova igrača, koji su se dobro pokazali u derbi meču sa Podgoričanima, a imamo i neke stare znance koji su nam već svraćali.

Plejmejker će sada konačno biti Aleksa Avramović, nakon što smo ga par puta ostavili na marginama selekcije uprkos jakim partijama. Čačanin, koji iz nedjelje u nedjelju sve više sazrijeva kao organizator, je imao 17 poena (6/11 iz igre, 4/4 penali), pet asistencija i čak šest ukradenih lopti, čime je svoj poboljšao svoj rekord sezone za jedan (imao je pet „krađa“ protiv Borca). Dobre vesti za simpatizere crno-bijelih, jer Avramović je u minulih par kola pokazao određene znake umora i neefikasnosti, i čini se da je uspio da se izvuče iz toga.

Izvor: MN PRESS

Na beku šuteru, vraća nam se Hanter Hejl, snajper čačanskog Borca. "Harden s Moravu" je u Novom Mestu održao pravu malu šutersku kliniku – postigao je 27 poena uz šut iz igre 10/16, od čega trojke 5/8. Pored toga, Hejl je imao i po sedam skokova i sedam asistencija, ali pamtimo ipak njegovu šutersku rapsodiju u finišu meča, kada je dalekometnom paljbom riješio pitanje pobjednika.

Nisko krilo je ovoga puta Garet Nevels. Čovjek koga zovu "G-Money" ubacio je čak 28 od 69 poena svoje ekipe, uz odličnu realizaciju kako iz igre (8/14), tako i sa penala (8/8). Naravno, Nevels je doprineo i u odbrani sa 8 skokova i dvije ukradene lopte – Nevels je, inače, trenutno na diobi prvog mjesta najboljih "kradljivaca" ABA zajedno uz Džastina Edvards iz Derbi SC-a. Njih dvojica su u 9 mečeva ukrali ukupno po 17 lopti, tj. 1.89 po utakmici u prosjeku.

Izvor: MN PRESS

Krilni centar je talentovani Nikola Jović. "Jokić 2.0", kako ga neki skauti već zovu, prosto je izludio visoke igrače Cedevite Olimpije sa svojim koktelom veština – Jović je poentirao (16 poena, 7/12 iz igre), skakao (9 skokova), razigravao (7 asistencija), blokirao, krao lopte...na putu ka indeksu 27, Jović je popunio sve kolone, a njegova ekipa brutalno izdominirala u ovom meču. Koliko ćemo još ovog momka gledati u ABA, to je možda i bolje pitanje – većina draft eksperata ga vidi u prvih 20 na idućoj izbornoj smotri mladih talenata.

I na kraju, poziciju centra igraće Alen Smailagić. Popularni „Smajli“ je namučio Budućnost visokim procentom realizacije pod košem (8/10 za dva, svi poeni došli iz reketa), pogodio je i jednu trojku (ukupno 18 poena) i uhvatio sedam skokova. Smailagićeva i Avramović su pogonsko gorivo ovog Partizana – njih dvojica trče, skaču, i generalno su angažovani „i gore i dole“, pa je imalo smisla upariti ih u ovu idealnu petorku kola.

Izvor: MN PRESS

U posljednjem rezu ispao je Matej Rudan, čiju odličnu partiju protiv Cedevite Olimpije moramo spomenuti (23 poena, 8 skokova, indeks 27), kao i Rok Stipčević (7 od 9 trojke, on ne staje!) i Jaka Blažič, čiji su timovi ipak izgubili ovog vikenda.

Dakle, Šesta Lična Petorka Kola ove nedjelje je:

PG Aleksa Avramović
SG Hanter Hejl
SF Garet Nevels
PF Nikola Jović
C Alen Smailagić

Vidimo se za dvije nedjelje!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC