• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl za "NBA Božić" - Edin i Kole sa lica mjesta u Šestoj lično: Povratak otpisanih i kako iz ABA 2 do dresa Orlanda

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte novu epizodu podkasta Šesta lična u kojoj je Miloš Jovanović razgovarao sa Edinom i Koletom koji su na licu mjesta - tamo gdje se Božić slavi radno. Uživajte!

 nba liga božić 2021 utakmice šesta lična  Izvor: Privatna arhiva

Kraj 2021. godine u sportu prolazi u znaku...pa, u znaku onoga istoga što nas prati već skoro dvije godine - virusa kovid-19. NBA nije izuzetak, i već danima stižu o vijesti o zaraženim (i oporavljenim) košarkašima. Ali, najkvalitetnija liga na svijetu je riješila da se izbori na svoj način.

Naime, kako javljaju iz sjedišta lige, Adam Silver ni ni pomišlja o privremenom zaustavljanju sezone. Nekoliko utakmica jeste otkazano zbog manjka igrača (Čikago je u jednom trenutku imao "taman za basket", kako je to slikovito predstavio Nikola Vučević), ali sezona se svakako nastavlja - i to, ako treba, uz pomoć "trećepozivaca"! A Edin i Kole su na licu mjesta, i uz malu Miloševu pomoć, probaće da vam razjasne ovaj fenomen...

Pogledajte novu epizodu!

Pogledajte

37:16
Šesta Lična
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Naime, NBA klubovi su se u nedostatku kadrova okrenuli igračima iz nižih rangova, ili igračima bez angažmana, ili čak i penzionerima. Tako je, recimo, prekjuče dres Bostona zadužio legendarni Džo Džonson - "Ajzo Džo" je inače posljednju NBA sezonu odigrao još 2018, ali očigledno je dovoljno spreman da pomogne "Keltima" u nevolji. Na drugoj strani zemlje, Ajzeja Tomas završio je u Lejkersima, i to nakon što je bio već viđen u Denveru - on se, za sada barem, dobro snalazi u svojoj novoj ulozi.

Kratkoročno uhlebljenje u Atlanti našao je još jedan stari kadar, Lens Stivenson, a zanimljiv je i slučaj Hasana Graveta, koji je prošle sezone igrao drugu ABA kao član MZT-a - sada, Gravet je plejmejker Orlando Medžika. Hoće li ovaj potez biti popularan ili ne dobro je pitanje, jer bliži se "cjelodnevni" NBA Božić, a znate da navijači vole da vide najbolje na parketu...

Što se pregleda lige tiče, tu smo manje-više na istom. Od onih monstruoznih mega-trejdova se još uvijek ništa nije dogodilo, pa smo svi i dalje tamo gdje smo ih zatekli. Bruklin je prvi, Čikago i Milvoki prate, a sve tri ekipe imaju puno zaraženih trenutno. Klivlend je ponovo uhvatio neku mini-epidemiju, a od ostalih da spomenemo da se Boston malo pridigao, a Atlanta pala. U slobodnom padu su i Njujork i Indijana, i čini se da će Pejsersi sve teže do nekog boljeg plasmana, pogotovo sad kad rasprodaja krene...

A na Zapadu - trka u dvoje je i dalje u dvoje, s time što je trenutno Finiks nešto bolji, a Golden Stejt malo zaostaje. Juta prijeti iz drugog plana, Memfis je i dalje tu negdje - "losanđeleski blizanci" drže vrh donjeg doma, a Denver i Dalas se i dalje muče. Denveru trebaju igrači hitno, možda nađe nešto među ovim rezervistima...Minesota je svakako u borbi, Portland se trudi, a sve dalje su Sakramento, Oklahoma, Nju Orleans i Hjuston.

Naravno, fokus epizode će ipak biti božićne utakmice. Edin i Kole će prenositi Lejkerse i Bruklin, a par dana kasnije i Kliperse i Denver. Naravno, ne treba propustiti ni ostatak božićnog spektakla - a vjerujem da se većina najviše raduje susretu između Finiksa i Golden Stejta, koji će se odigrati 25. decembra od 23 časa po našem vremenu.

Nakon ove epizode, malo odmaramo od ovih standardnih tema - idu dva mini-specijala pred novogodišnje praznike, i vjerujem da ćete uživati u njima!

Gledamo se i sljedeće nedjelje!

Više vijesti iz NBA lige

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC