• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi čovjek NBA lige stao uz Irvinga! Silver brani nevakcinisanu zvijezdu Bruklina, ovo bi moglo da pomogne i Đokoviću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Komesar NBA lige brani Kajrija Irvinga, a ova situacija bi mogla da pomogne dosta Novaku Đokoviću.

 NBA-liga-brani-Kajrija-Irvinga-i-pomaze-Novaku-Djokovicu Izvor: Profimedia

Nisu svi košarkaši u NBA ligi vakcinisani. Jedan od najpoznatijih svakako je superstar Bruklina Kajri Irving koji se nalazi u zanimljivoj situaciji.

Zbog kovid pravila u državi Njujork sjajni plejmejker ne može da igra za Netse na domaćem terenu, a može na svim gostovanjima. Da stvari budu gore, to nije jedina kontradiktorna situacija.

Protokol je takav da Kajri ne može da igra u svojoj dvorani, dok recimo drugi nevakcinisani igrači mogu, poput recimo Bredlija Bila. To znači da oni mogu da igraju protiv Bruklina, a da Irving ne može da bude na parketu. Zbog toga je reagovao komesar NBA lige.

"Veliki broj NBA igrača je vakcinisan, a zakon u Njujorku za mene nema smisla. Odnosi se samo na domaće igrače. Zakon treba da štiti sve ljude u dvorani i nema smisla da nevakcinisani igrači mogu da igraju tamo ako nisu iz Njujorka. To treba da se promijeni. U Njujorku su stvari sada drugačije, restorani su ukinuli obavezne maske, kao i neki drugi objekti. Naravno, želim da istaknem da je moj savjet svima da se vakcinišu, ali u isto vrijeme smatram da ovaj zakon treba promijeniti i nadam se da novi gradonačelnik u tome može da pomogne", poručio je Silver.

Sve ovo bi moglo da pomogne Novaku Đokoviću. U intervjuu koji je dao za "BBC" je srpski igrač potvrdio da se neće vakcinisati, pa čak i po cijenu neigranja na grend slemovima. S obzirom na to da se posljednji grend slem sezone igra u Njujorku, situacija sa Irvingom bi mogla da ide u njegovu korist.

Prema trenutnim propozicijama Novak ne bi trebalo da ima problem da učestvuje na US openu, prije svega jer nije iz Njujorka, ali bi svakako rješenje situacije sa Kajrijem moglo pozitivno da utiče na učešće Đokovića na tom takmičenju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC