• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat poziva na mir - samo da ne bude rata! Spahija o suspenziji ruskih timova: Nije mi drago, ja sam prijatelj sa njima

Autor Haris Krhalić

Neven Spahija je poslije poraza od Crvene zvezde pričao i o drugim temama.

 Neven Spahija nakon poraza od Zvezde Izvor: YouTube/Printscreen/KK Crvena zvezda mts

Baskonija je pala u Beogradu. Crvena zvezda je posle dvocifrenog minusa uspela da napravi preokret i da dođe do pobjede (86:83).

Španski tim je odigrao savršenu prvu četvrtinu, imao je i 16 poena prednosti (13:29) i to je bio dovoljan razlog za nezadovoljstvo hrvatskog trenera na klupi Baskijaca.

Neven Spahija je poslije meča, na konferenciji za medije, pričao o svim problemima njegovog tima. U prvi plan je stavio broj izgubljenih lopti - 14.

"Ako želite da igrate ozbiljnu košarku ne možete da preživite sa toliko izgubljenih lopti. Bili smo bolji u drugim statističkim parametrima, nadamo se da ćemo popraviti probleme", počeo je Spahija.

I protiv Makabija i protiv Zvezde su imali dobre periode u igri.

"Volim ovaj tim, igrači su dobri, trude se, ali smo malo kraki u rotaciji, posebno na bekovima Boldvinu i Grejndžeru. Treba nam još igrača koji su dobri sa loptom u rukama, da ne bi bilo 14 izgubljenih lopti. Mislim da smo malo 'kratki'."

Šanse španske ekipe za četvrtfinale su veoma male, imaju sedam pobjeda iz 22 meča.

"Karakter Baskonije je da igra maksimum bez obzira na kalkulacije. Trebalo je da dobijemo i meč u Tel Avivu, ovo je bila druga šansa, težak raspored. Idemo u goste Realu. Nije lako. Najveći problem su te oscilacije i kratka rotacija. Uz to bih rekao da smo mi bili malo više iscrpljeni od protivnika. Zvezda je uvijek fizčki dobra, igra sa jako puno kontakta. Igrati dva jaka meča u tri dana, to je najveći problem."

Na kraju je pričao o suspenziji ruskih klubova i izbacivanju CSKA, Zenita i Uniksa iz elitnog takmčenja.

"Svima nam je žao. Ja sam kolega i prijatelj sa svom trojicom kolega iz ruskih klubova. Nije mi drago, to su neke odluke koje mimoilaze nas. Mi iz ove pozicije možemo samo da poželimo da ne bude rata, da bude mir i da budemo opet svi zajedno", zaključio je Spahija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC