• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lako je bilo Džordanu, danas ne bi mogao tako!" Bivši NBA as udario na Majkla - zaustavili bi ga Holidej i Janis!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji plej Džejson Vilijams smatra da Majkl Džordan ne bi bio dominantan u današnjoj košarci.

 Džejson Vilijams o Džordanu Izvor: Profimedia

Većina košarkaških fanatika Majkla Džordana smatra najboljim svih vremena, a debata o tome kakve bi bile njegove brojke u današnkjoj košarci postoji već godinama. Dok jedni tvrde da bi i u sadašnjosti mogao da dominira, drugi smatraju da se košarka promijenila i da bi se Džordan teško privikao da drugačiji stil igre. Među onima koji dijele to mišljenje je i Džejson "Bijela čokolada" Vilijams.

Jedan od najatraktivnijih igrača svog doba smatra da je Džordanu bilo lako da postiže poene prije tridesetak godina, ali to bi bio slučaj da igra danas. Po mišljenju bivšeg igrača Sakramento Kingsa, Džordan bi se mučio sa defanzivcima koji sada igraju NBA.

"Džordanu je bilo lako da postiže poene preko Gerija Pejtona. Recimo, tako ne bi mogao preko Džrua Holideja dok ga Janis i Bruk Lopez čekaju pozadi. Danas to ne bi mogao da izvede kao onda", rekao je Džejson Vilijams. Ovaj njegov komentar izazvao je mnogo pažnje, posebno imajući u vidu da se devedesetih igrala "tvrđa" košarka, sa više udaraca i manje poštede za napadače.

Odbrambeni košarkaši imali su više slobode dok čuvaju rivala, ali ni tako nisu uspijevali da zaustave Majkla. U izuzetno bogatoj karijeri Majklo Džordan je ostvario impresivne rezultate koji će se teško ponoviti u budućnosti. Šest puta je bio šampion i isto toliko puta MVP finala, a pet puta je bio MVP sezone. Biran je za Ol-star 14 puta i tri puta bio MVP revijalne utakmice, a deset puta je sezonu završavao kao najbolji strijelac NBA lige. Čak deset godina završavao je u idealnoj petorci lige, dok se devet puta našao u idealnoj defanzivnoj petorci. Bio je ruki godine i dvostruki šampion takmičenja u zakucavanjima, a broj 23 zbog njega su povukli Čikago i Majami - ekipa za koju nikada nije igrao!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC