• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija je najjača košarkaška sila u Evropi: Igraju deveto finale ove godine!

Autor Dragan Šutvić

Predvođeni Serđom Skariolom, košarkaši Španije stigli su do meča za titulu.

 španija je košarkaška velesila  Izvor: MN PRESS

Finale Eurobasketa 2022 igraće Španija i Francuska, a selekcija koju je na turnir doveo Serđo Skariolo izborila se za to nakon dramatičnog polufinalnog meča u kojem su savladali Njemačku. Pred punim tribinama hale u Barlinu Španija je još jednom pokazala šampionski gen, pa je njihova tradicija osvajanja medalja nastavljena iako su na turnir došli sa ekipom koja nije pretjerano zvučna.

Po mišljenju sturčnjaka, Španija nije bila među pet najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na ovom turniru, ali će sada igrati meč za titulu. Selektor je fantastično složio kockice u timu, igru su maksimalno odradili uloge koje su im dodijeljene, a naturalizovanje Lorenza Brauna ispostavilo se kao odličan potez. Pogledajte detalje meča protiv Nijemaca:

Na kraju je i to pokazatelj da se u španskoj košarci radi planski i da su čak i neki nepopularni potezi odlični ukoliko su u skladu sa sistemom. Tako je naturalizovanje Brauna Špancima donijelo mnogo, a on je na polufinalnom meču postigao 29 poena i imao još šest asistencija. Ipak, špansku košarku treba gledati kao nešto više od same naturalizacije bivšeg pleja Crvene zvezde.

Oni su dinastija - najjača evropska ekipa u 21. vijeku! I biće i dalje veoma moćni! Tokom 2022. godine sve selekcije španskog nacionalnog tima igrale su finale! Košarkaši do 16 i 17 godina zabilježili su poraze i osvojili srebrne medalje, dok su se igrači do 18 i 20 godina okitili zlatom. U jednu od ove dve grupe "upašće" i seniorska selekcija, a to će im biti deveto finale ovog ljeta.

Pored pet kategorija u muškoj konkurenciji, medalje su nastupom u finalu ovog ljeta osvojile i četiri generacije u ženskoj košarci. Na njihovu žalost, seniorska selekcija ženske reprezentacije neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Australiji, pa učinak neće biti 100 odsto.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC