• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rat dvije NBA legende trajaće godinama - dok se Džordan ne izvini: Ljuti rival opet prozvao Majkla - "On je se*onja!"

Autor Dragan Šutvić

Dvojica legendarnih NBA igrača nikada nisu uspjeli da izgleda odnose koji su se pokvarili još 1985. godine. I neće, ako pitate Ajzeju Tomasa.

 ajzeja tomas o sukobu sa majklom džordanom  Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/Jeff HAYNES

Rat dvije NBA legende traje i godinama nakon što su završili igračke karijere, a po riječima jednog od njih kraj nije ni blizu. Ajzeja Tomas još jednom se prisjetio sukoba koji je prije nekoliko decenija imao sa Majklom Džordanom i uopšte nije birao riječi kada je govorio o najboljem košarkašu svih vremena.

Upitan da prokomentariše njihove odnose, Tomas je iskoristio šansu da uputi uvrede na račun Džordana! Prisjetio se kako je izgledalo kada je nedavno gledao dokumentarac o posljednjoj sezoni Majkla Džordana, u kojoj se košarkaš Čikago Bulsa nije pretjerano prijateljski ponašao čak ni prema svojim saigračima.

"Kada sam gledao 'Posljednji ples' (dokumentarac o Džordanu) sjedim tamo i gledam ga sa svojom porodicom, mislim da je sve u redu. Onda taj tip dođe na televiziju i nazove me 'se*onjom'. Ja nastavim da gledam dokumentarac u kojem je on 'se*onja'. Sačekaj minut, tajm-aut... Dok ne dobijem javno izvinjenje, ovaj sukob će trajati još dugo jer sam ja sa zapadne strane grada Čikaga", rekao je Ajzeja Tomas.

Inače, sukob Tomasa i Džordana počeo je davne 1985. godine.

Oni su zajedno bili u timu Istoka na Ol-star meču, a stariji i iskusniji igrači "bojkotovali" su Majkla koji je tokom meča uputio samo devet šuteva ka košu i postigao sedam poena. Narednih godina je upravo Tomas označen kao inicijator ideje da se lopta ne dodaje ka Majklu Džordanu zbog pažnje koju su mu mediji poklanjali od kako je ušao u ligu, a niko od aktera tog meča nije potvrdio ili demantovao navode o izbjegavanju košarkaša Čikaga.

Ipak, odnosi između Džordana i Tomasa nikada nisu uspjeli da budu dobri. Posebno se to odnosi na period nakon izlaska dokumentarca, u kojem je prikazano da Majkl Džordan bez dlake na jeziku govori o svojim protivnicima na terenu. Između ostalog, Džordan nije štedio ni Ajzeju, jednog od najboljih igrača u istoriji Detroit Pistonsa! Priča se da je baš zbog tog sukoba Ajzeja Tomas precrtan iz "Drim tima" koji je na Olimpijskim igrama u Barseloni osvojio zlato.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC