• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što se tiče te dvojice igrača - veoma je prosto! Željko Obradović: Razgovarao sam sa njima i rekao sam im...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizanov trener govorio je o napretku i oporavku svojih igrača poslije ubjedljive pobjede protiv Budućnosti

 Željko Obradović o Urošu Trifunoviću i Tristanu Vučeviću Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan je deklasirao Budućnost u Štark areni, a Željko Obradović pružio je šansu svim igračima, a među njima i Tristanu Vukčeviću, koji je ubacio 15 poena za 22 minuta u igri i Urošu Trifunoviću, koji je dao 12 za 20 minuta. "Žoc" je poslije meča na konferenciji za novinare posebno govorio o njihovom doprinosu i radu na treninzima.

"Što se tiče ta dva igrača, Tristana i Uroša... Oni su promijenili način treninga i treniraju mnogo bolje. Podatak da ranije nisu igrali nije tačan. Može lijepo da se vidi minutaža Partizanovih igrača u ABA ligi. Mislim da sa ovom večerašnjom utakmicom nijedan igrač nema više od 20 minuta u prosjeku. Nijedan. Svi su između 14 i 20. To veoma lako može da se provjeri. Znači igrali su. Igrali su i ranije. Večeras su igrali dobro obojica, posebno Trifunović. Tristan je igrao bez promašaja u napadu, u odbrani neke stvari nisu bile dobre, ali je promijenio način treninga. Kad sam razgovarao sa njima rekao sam da će dobijati šansu. Trening će odrediti ko će koliko da igra na utakmici. Veoma je prosto".

Utakmicu u kojoj je Partizan pregazio proivnika i u završnici vodio čak 37 poena razlike nije bilo potrebno previše komentarisati.

"Počeli smo agresivno i držali smo agresivnost cijele utakmice. Znali smo da nam je utakmica važna, s obzirom na seriju loših rezultata iza nas, zato čestitam igračima jer su odigrali vrlo agresivno i veoma dobro protiv dobre ekipe Budućnosti. Naravno, hvala svima koji su došli da nas bodre, pogotovo mlađe igrače, to na njih i te kako utiče. Hvala im na tome i neka nastave da ih podrže. Ekipi Budućnosti sve najbolje u narednim utakmicama, prije svega u Evropi", rekao je Obradović.

Pred početak pripreme za predstojeći "vječiti derbi" u Evroligi (četvrtak), Partizanov trener govorio je i o trenutno povrijeđenim igračima.

"Alen Smailagić će od sutra početi da trenira, a čak mislim da će i Aleksa Avramović dobiti dozvolu da radi sa loptom. To ne znači da će početi da radi sa timom. Za početak će individualno, da odredi koliko mu treba vremena. Zadnju utakmicu igrao je tamo u junu, a sada smo u decembru. Balša Koprivica još nije spreman, radi što se tiče kondicije, radi i sa loptom, ali nije ni blizu da se priključi radu sa timom", dodao je Obradović.

"DOŠLI SMO MOTIVISANI, ALI..."

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

O utakmici je govorio i trener Budućnosti, Vladimir Jovanović: "Trenutak u kojem smo igrali nije bio najbolji, s obzirom na Paritzanove utakmice prije toga i najave samog trenera Obradovića da će morati bolje. Očekivao sam njihovu reakciju, to smo i dobili. Momenat za nas nije bio najbolji, Partizan je morao da reaguje i reagovao je najbolje moguće. Mi smo došli motivisani, znali smo naše prednosti, mane, ali i prednosti i mane Partizana. Pokušali smo da pariramo Partizanu i uspjeli možda pola četvrtine, ali energijom, jakom odbranom na lopti i timskim napadom odvojili su se na razliku koju nismo mogli da pratimo. Čestitam Partizanu i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC