• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savršena partija Jokića, kako čovječe!? Ovo što Nikola radi NIKO NIJE u istoriji NBA, zato odjekuje - MVP, MVP, MVP!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš Nikola Jokić još jednom je uspio sve da nas ostavi bez teksta.

 Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Bostona 30 poena, 12 skokova, 12 asistencija Izvor: Profimedia

Nova godina - stari Jokić. Srpski košarkaš i prethodne noći odigrao je fantatičnu partiju za Denver i vodio svoj tim do velike pobjede nad Bostonom (123:111), potvrdivši time da su Nagetsi možda i na najboljem nivou od kada su draftovali "Džokera". Igraju odličnu košarku i nose se sa svima, pa i sa timom koji je do ovog trenutka imao najbolji skor u NBA ligi - i pokazao je evidentne slabosti u duelu sa Denverom.

Jokić je prethodne noći upisao peti tripl-dabl u posljednjih osam utakmica i to igravši savršenu košarku. Postigao je tripl-dabl sa 30 poena, 12 skokova i 12 asistencija, ali tu tek počinje priča o partiji za pamćenje...

Vjerovali ili ne, ali Jokić je za 32 minuta na parketu promašio samo tri šuta iz igre (10 od 13), a još nevjerovatnije zvuči da nije "prodao" nijednu loptu. Ovo mu nije prvi put sezone da susret završi bez izgubljene lopte, što samo po sebi djeluje nemoguće, kada znamo da je lopta najviše kod njega. Prenosi je, organizuje napade i sve se vrti oko njega, tako da je pravo čudo kako je od prvog do posljednjeg momenta bio potpuno koncentrisan.

Zanimljiv podatak je i da je Jokić treći put u karijeri došao do tripl-dabla uz procenat 'čistog šuta' (računaju se i slobodna bacanja) od preko 90 odsto - i to je tek treći put u istoriji NBA lige da smo vidjeli. Ko je upisao prethodna dva? Pa, Jokić!

Pomoć na putu ka pobjedi nad Bostonom imao je od Brauna koji igra sve bolje i došao je do 21 poena. Porter je dodao 19, Gordon još 18, a Hajlend poen manje. Na drugoj strani Džejlin Braun je imao 30, dok je Tejtum dodao 25. Ostatak tima nije bio pretjerano raspoložen da im pomogne.

NBA REZULTATI

Denver - Boston 123:111
Memfis - Sakramento 118:108
Milvoki - Vašington 96:118

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC