• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci će opet tražiti kaznu za Crvenu zvezdu: Evroliga nas je stavila u bezizlaznu situaciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaški klub Valensija oglasio se povodom situacije oko Nikole Topića.

 Valensija se oglasila o žalbi Evrolige za Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Nastavlja se saga oko Nikole Topića! Nakon što je mladi plejmejker otišao iz Crvene zvezde na pozajmicu u FMP ABA liga mu je poništila registraciju, a onda se ispostavilo da je Valensija tražila od Evrolige da sprovede istragu vezanu za nepravilnosti oko tog transfera,

Sada se oglasila i Valensija, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Košarkaški klub FMP je objavio akviziciju Topića poslije 23:00, nakon meča između Valensije i Crvene zvezde, što je nešto što bi trebalo da bude dozvoljeno. Sve do ponedjeljka kada klub otkriva da interna pravila Jadranske lige zabranjuju registraciju nakon 4. januara, što odmah predstavlja opasnost za takmičenje, pošto je transfer morao biti obavljen tog dana, a ne nakon toga i to je namjerno sakrivano da bi igrač mogao da bude dostupan u slučaju potrebe na našem meču. Takođe bismo željeli da vas podsjetimo da pravila Evrolige traže da klubovi obavijeste takmičenje o transferima ili pozajmicama istog dana kada se one dese. Evroligin odgovor o 48-časovnom periodu u kome smo morali da se oglasimo ostavio je naš klub u bezizlaznoj situaciji jer dokument nije bio dostupan zbog neregularnosti i ne može se tvrditi da mi nismo bili svjesni pravila koja su važila u Jadranskoj ligi, kada ih nije znala ni sama Evroliga. Klub, uzimajući u obzir cijeli slučaj, je bio u nemogućnosti da ispoštuje rok i žaliće se na odluku", navodi se u saopštenju. 

Nikola Topić je rođen 2005. godine, otac mu je legendarni košarkaš i kasnije trener Crvene zvezde Milenko Topić, a debitovao je za crveno-bijele krajem prošle sezone. Ove takmičarske godine je prošao pripreme sa prvim timom i zaigrao je na dosta mečeva, pa je tako na otvaranju ABA protiv MZT-a bio i starter.

Nakon dolaska Luke Vildoze i Fakunda Kampaca ostao je bez mjesta uz ekipi, a nakon neuspješne pozajmice u FMP prešao je u redove OKK Beograda.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

...a Bodiroga je Bodiroga....tako da je sve moguće....

Dejan

Propisi su propisi..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC