• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majka mu umrla preko noći, otac preživio tragediju: Ovo niste znali o NBA superstaru - zato nemojte da sudite!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog oca nosi broj 11, zbog oca igra košarku, zbog oca živi NBA san. A ime mu je...

 Otac Kajrija Irvinga bio košarkaš i preživio teroristički napad Izvor: Youtube/NBA Network

Jedan nepoznat čovjek ispričao je u emisiji priču o svom prijatelju i njegovoj teškoj sudbini, a zapravo važnu lekciju o NBA! Čovjek je igrao koledž košarku za Univerzitet Boston, ali nije ni pomišljao na NBA karijeru. Ipak, njegov prijatelj je bio toliko dobar, da je jednom prilikom namučio i Djuk Majka Kžiževskog i svi su očekivali da ode u NBA!

"Igrao sam sa jednim prijateljem u košarkaškom timu, ime mu je Drederik. Najbolji strijelac Bostona u istoriji. Kada smo završili koledž tri NBA tima su bila zainteresovana za njega. Poslije koledža sam se odselio, a kada sam se vratio i vidio sa rederikom on je nosio majicu jednog rentakar preduzeća. Srce mi je stalo. Prvi put sam shvatio da u životu stvari nekad ne uspiju. Vidio sam to sa mojim prijateljem. On mi je rekao da radi u rentakaru, timovi me nisu pokupili i možda odem da igram u Australiji. On je otišao u Australiju i oženio se sa djevojkom sa koledža. Igrao je tamo, a dok je bio tamo dobio je ćerku, a onda i sina. Igrao je košarku da bi platio račune i sanjao o NBA", počeo je svoju priču Brus Fin, koji je sada komičar. 

On je otkrio da je njegov prijatelj Drederik potom doživio veliku porodičnu tragediju, ali je uspio da je prebrodi i da se vratio u Ameriku zbog sina, koji će kasnije postati NBA zvijezda!

"Njegovoj ženi počinje da bude loše i jednog dana on dobije poziv i jave mu da je preminula u bolnici. Imala je rijetku bolest i preminula je. Sve vrijeme je učio sina da igra košarku i sin mu je bio jako dobar i talenatovan. Zato je odlučio da se vrati u Nju Džersi i da upiše sina u neku srednju školu koja ima dobar košarkaški program. Vratio se u Ameriku i dobio posao u Rojtersu u Svjetskom trgovinskom centru. Jednog dana je ušao u hol Svjetskog trgovinskog centra u 8.57, 2001. godine. Avion je udario u zgradu, ali on je preživio", nastavio je svoju nevjerovatnu priču Brus Fin. A ona je postajala sve nevjerovatnija:

"Na kraju je njegov sin iz srednje škole otišao na koledž. Dobio je ponude sa koledža, a onda je sa sinom otišao na Djuk da razgovara sa Majkom Kžiževskim. Kada su ušli u kancelariju Kžiževski je gledao TV, a na TV-u je bio Drederik koji igra za Boston protiv Djuka u 1988. godine. Izgubili smo tu utakmicu, iako smo vodili na poluvremenu. Njeov sin nije mogao da vjeruje da se Kžiževski sjeća njegovog oca, a 'Kouč K' mu je rekao: 'Slušaj, mnogo klinaca hoće da dođe na 'Djuk', ali ako si ti kao ovaj čovjek koga se sjećam kada je igrao protiv mene, ako imaš takav karakter, Djuk želi tebe'", naveo je Fin, a onda na kraju otkrio o kome je sve vrijeme riječ: 

"Otišao je na Djuk, ali se povrijedio. Ipak, uspio je da se vrati za završni turnir i odveo je ekipu na 'Fajnal for'. Onda je draftovan i uspio je da ispuni očev san. Sin mog prijatelja Drederika je Kajri Irving. Tako da ako hoćete da znate zašto Kajri ima neke probleme lično, ako ne znate kako je da izgubite majku preko noći sa 10 godina, ne znam kako možete da pričate o tome", završio je on. A ovo je Drederik Irving, koji sa sinom igra košarku:

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC