• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI ŠAMAR ZA ŠAMPIONA EVROPE - PROTIV PARTIZANA MORA DA SE "ČUPA"! Ataman dočekao Vasu, pa ipak doživio debakl

Autor Haris Krhalić

Anadolu Efes doživio težak poraz od Makabija i zakomplikovao sebi put ka Top 8 fazi!

 Efes poražen od Makabija Evroliga Izvor: Profimedia/Mehmet Eser / Anadolu Agency

Anadolu Efes doživio je ubjedljiv poraz od Makabija u Istanbulu - 64:86 (20:33, 13:21, 15:14, 16:18) i dodatno zakomplikovao svoj put ka plej-ofu. Tim Ergina Atamana je ove nedjelje već ubjedljivo izgubio od Crvene zvezde, a sada je još jednim porazom dodatno udaljen od ulaska u Top 8 fazu.

Sve to daće dodatni značaj narednim utakmicama dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, a sljedeće nedjelje očekuju ga dueli protiv Reala (u utorak) i Partizana (u četvrtak) kod kuće. I u njima i u svakom sljedećem meču Efes neće imati pravo na kiks, jer je trenutno na skoru 13-14 i na dvije pobjede je ispod Makabija, koji je prvi iznad crte sa 15-13. Uz to, "Ponos Izraela" ima i bolji međusobni skor u duelima protiv Atamanove ekipe, što bi moglo da ima veliki značaj kada se na kraju sezone budu dijelile karte za plasman u sljedeću fazu.

Efes je u ovom meču dočekao oporavljene lidere Šejna Larkina (5 poena, 1/5 za tri za 27 minuta) i Vasilija Micića, koji je poslije oporavka od povrede koljena ubacio pet poena za devet minuta u igri. Sigurno je da će najboljem plejmejkeru Evrope biti potrebno vrijeme da se vrati u svoj ritam, ali Efes ima sve manje prostora za greške. Makabi je otežao posao turskoj ekipi, a to su pogotovo uradili bek Vejn Boldvin sa 23 poena i krilo Džarel Martin sa 13.

Za razliku od Efesa, Makabi dočekuje kraj ligaškog dijela takmičenja sa mnogo realnijim šansama da uđe u plej-of, jer ima isti učinak kao i Partizan i Žalgiris, 15-13

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC